Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii catolici sărbătoresc duminică Floriile

Credincioşii catolici sărbătoresc duminică Floriile

Credincioşii catolici sărbătoresc duminică Floriile
Sursa foto: Florii
05 Apr 2009   •   13:29

Credincioşii catolici, din Capitală, sunt aşteptaţi duminică, la tradiţionala procesiune de Florii. Procesiunea va începe la ora 14.00, la Biserica Franceză ?Sacre Coeur? şi va continua pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Calea Victoriei şi strada General Berthelot. Pe tot parcursul traseului, preoţii şi credincioşii, cu ramuri în mână, vor cânta în amintirea intrării triumfale a lui Iisus în Ierusalim.

În fruntea procesiunii, tinerii vor purta ?Crucea?, simbol al Zilei Mondiale a Tineretului, celebrată în Duminica de Florii. O oră mai târziu, la Catedrala ?Sfântul Iosif?, din strada General Berthelot, se va celebra Sfânta Liturghie.

Duminica Floriilor marchează ziua intrării lui Iisus în Ierusalim, şi începutul Săptămânii Mari sau a Săptămânii Patimilor Mântuitorului. În Săptămâna Mare, credincioşii catolici celebrează minunile împlinite de Iisus Cristos în ultimele zile ale vieţii sale, începând de la intrarea în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de evrei cu ramuri de măslin, şi până la momentul Învierii. Creştinii sunt îndemnaţi să se spovedeascã şi să se pregătească sufleteşte pentru Învierea Domnului.

Credincioşii catolici sărbătoresc Paştele pe 19 aprilie.

Antena 3

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close