Antena 3 CNN Actualitate Creştinii romano-catolici sărbătoresc Învierea Domnului

Creştinii romano-catolici sărbătoresc Învierea Domnului

Creştinii romano-catolici sărbătoresc Învierea Domnului
Sursa foto: Papa Benedict
12 Apr 2009   •   09:55

Credincioşii romano-catolici celebrează duminică Învierea Domnului, cea mai importantă sărbătoare a creştinilor. Sâmbătă noapte, ei au ieşit cu mic cu mare la biserică pentru a lua lumină. La Catedrala 'Sfântul Iosif' din Capitală, slujba de Înviere a început sâmbătă la ora 23,00, fiind oficiată de arhiepiscopul Ioan Robu. Înainte de miezul nopţii, sunete de clopote au anunţat Învierea lui Christos, iar credincioşii, ridicându-se în picioare, au intonat, pentru prima oară, după 40 de zile de post, ?Aliluia?, cântare de laudă specifică sărbătorilor pascale.

Credincioşii au ascultat vestirea învierii lui Christos cu lumânările aprinse, semn că ei se împărtăşesc din această lumină a Învierii, care reînnoieşte întreaga făptură.

În pastorala adresată credincioşilor, ÎPS Ioan Robu a rememorat momentul Învierii, aşa cum este ilustrat în Evaghelii, şi a accentuat că lumina Învierii este cea mai mare sărbătoare a credinţei. El a enumerat principalele momente celebrate în noaptea de Paşti - Ceremonia luminii, Liturgia Cuvântului, Liturgia Botezului şi Liturgia Euharistică, informează Agerpres

La Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a oficiat slujba de Înviere, înconjurat de înalţi prelaţi, în faţa sutelor de oameni, care au umplut până la refuz Bazilica Sfântul Petru. Suveranul Pontif i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi i-a îndemnat să urmeze învăţăturile creştine. Cinci persoane au fost botezate în credinţa catolică, în timpul ceremoniei religioase.

Antena3.ro

×
Parteneri
STB anunță trasee modificate pe nouă linii, în weekend, în București
x close