Antena 3 CNN Actualitate Cristian Popescu-Piedone poate redeveni primar printr-o simplă decizie a prefectului Capitalei

Cristian Popescu-Piedone poate redeveni primar printr-o simplă decizie a prefectului Capitalei

Cristian Popescu-Piedone ar putea redeveni primar printr-o decizie a Prefectului Capitalei.

de Radu Tiliță    |    21 Iun 2023   •   14:41

Cristian Popescu-Piedone a pierdut mandatul de primar printr-o decizie a Prefectului Capitalei, pe data de 9 iunie 2022, ca urmare a hotărârii de condamnare din 12 mai 2022.

Acum, Instanta a decis admiterea recursului în casație și achitarea fostului edil, pe cale de consecință motivele care au stat la baza hotărârii de încetare a mandatului nu se mai susțin.  

Cu alte cuvinte, Cristian Popescu-Piedone are posibilitatea, în acest moment, să depună o cerere pentru reluarea mandatului, spun surse Antena 3 CNN.

Procedura de reluare a mandatului ar fi una foarte simplă. Mai exact, fostul edil ar trebui să depună o solicitare scrisă către Prefectura Municipiului București.

Imediat după solicitare, prefectul ar fi obligat să o ia în considerare și să emită un nou ordin prin care să revoce ordinul emis inițial dat de fostul Prefect al Municipiului București, prin care mandatul lui Cristian Popescu Piedone înceta.

Imediat după publicarea noului ordin, Cristian Popescu Piedone ar putea fi repus în fruntea sectorului 5 în calitate de primar.

Cristian Popescu-Piedone, eliberat

ÎCCJ a admis, miercuri, recursul în casație formulat de Popescu Cristian Victor Piedone împotriva deciziei de condamnare în dosarul Colectiv.

Magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizația SC Colectiv Club SRL), a înlăturat dispoziția privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat și au anulat formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12 mai 2022, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone.

Astfel, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză.

Decizia este definitivă.

×
Subiecte în articol: Cristian Popescu Piedone
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close