Antena 3 CNN Actualitate Cristian Rizea, sub control judiciar sub cauțiune. Rizea trebuie să plătească 1,5 milioane de lei

Cristian Rizea, sub control judiciar sub cauțiune. Rizea trebuie să plătească 1,5 milioane de lei

Cristian Rizea, sub control judiciar sub cauțiune. Rizea trebuie să plătească 1,5 milioane de lei
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Mar 2016   •   09:23

UPDATE 09.23: Procurorii DNA i-au adus la cunoştiinţă deputatului Cristian Rizea faptul că în şapte zile trebuie să achite o cauţiune în valoare de un milion şi jumătate de lei. Potrivit legii, acesta poate contesta măsura la instanţa supremă

DNA informează într-un comunicat transmis, joi, Agerpres, că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 10 martie, față de Cristian Rizea.

Rizea este acuzat de trafic de influență, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) și influențarea declarațiilor (două fapte), mai precizează DNA.

"Inculpatul va depune, în termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție. Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, în condițiile în care Parlamentul României — Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a inculpatului Rizea Cristian", se arată în comunicatul citat.

Cristian Rizea, obligații privind controlul judiciar:

- să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

De asemenea, inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Deputatul PSD Cristian Rizea a ajuns în joi dimineață la sediul DNA, unde a fost audiat de procurori. La ieșirea din DNA, Rizea a declarat că și-a invocat copilul în declarația din plen doar în contextul în care procurorii au afirmat că este ”un pericol pentru ordinea publică”.

”Nu mi-am invocat copilul în declaraţia de ieri decât în contextul în care procurorii au zis că sunt un pericol pentru ordinea publică. Eu cred că nu sunt. De asta am spus-o şi ieri în plen că sunt un tată responsabil. Domnul Orban ar fi spus că se blocheză justiţia. Nu, domnule, nu se blochează justiţia, sunt aici. Şi voi veni ori de câte ori consideră domnii procurori. L-aş invita pe domnul Orban să se uite la colegul dânsului, Dan-Radu Ruşanu, care a stat patru luni în arest şi a fost achitat în prima instanţă. Nu e bine domnule Orban să faceţi aprecieri despre alţi colegi că nu se ştie când veţi ajunge chiar dumneavoastră în situaţia asta", a declarat deputatul Cristian Rizea la ieşirea din sediul DNA.

Cristian Rizea a scăpat de arest după ce plenul Camerei Deputaţilor a încuviinţat reţinerea acestuia, însă nu și arestarea sa.

Deputatul PSD Cristian Rizea le-a cerut miercuri deputaţilor să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

DNA: Cristian Rizea ”vindea” indulgențe în Sectorul 5

Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

Astfel, potrivit procurorilor anticorupție, Rizea promitea indulgențe în sectorul 5, în zona Cotroceni, unor martori din dosarul său și le promitea, în schimbul tăcerii, spații comerciale, imediat ce ajunge primar de sector.

Rizea se plimbă în bolizi de lux, dar e sărac în declaraţia de avere

Conform declaraţiei de avere, Cristian Rizea trăieşte din salariul de bugetar şi are bani strânşi la botezul copilului său. Nu are casă sau maşini pe numele lui, însă se plimbă în limuzine de lux. 
 
Deputatul a fost văzut într-un Mercedes S-class, iar în 2008 ar fi achiziţionat un Ferrari estimat la peste 200.000 de euro, bolid trecut în acte pe numele şoferului său. 
 
De asemenea, a fost fotografiat în concediu în locuri precum Monaco sau Monte Carlo.
×
Subiecte în articol: Cristian Rizea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close