Antena 3 CNN Actualitate Cristoiu: Acest mesaj al lui Iohannis este o diversiune

Cristoiu: Acest mesaj al lui Iohannis este o diversiune

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că mesajul de miercuri al preşedintelui Iohannis este o diversiune menită să acopere umilinţa de a nu fi putut să-l dea jos pe ministrul de Interne, Marcel Vela, în urma scandalului Lumina de Paşti.

Cristoiu: Acest mesaj al lui Iohannis este o diversiune
16 Apr 2020   •   18:09

O dovadă este absenţa din discursul preşedintelui a oricărei trimiteri la noul acord încheiat dintre Patriarhie şi MAI.

Ion Cristoiu spune că momentul în care preşedintele a ieşit şi a transmis mesajul este cel puţin ciudat, arâtând că avem de-a face cu un atac virulent la adresa Opoziţiei şi fostei guvernări.

“Suntem în Joia mare. Mesajul acesta vine după mesajul apocaliptic al domnului preşedinte. Discursul de astăzi a picat ca nuca în perete pe atmosfera pe care a creat-o domnia sa, anume atmosfera de apocalipsă. Dl. Klaus Iohannis a lansat un atac virulent împotriva Opoziţiei şi o laudă electorală a actualului guvern. Momentul, aparent cel puţin, pare ciudat. Adică acum 2-3 zile ne spunea vine apocalipsa,vine vârful epidemiei care se tot depărtează. A lansat un atac virulent la adresa fostei guvernări şi a opoziţiei, să formulezi un termen absolut aberant că majoritatea nu e legitimă. Cum nu e legitimă? Nu e legitimă în raport cu el, cu Ludovic Orban? Actuala majoritate e legitimă pentru că nu au avut loc alegeri. Este majoritatea din 2016. După părerea mea personală, Guvernul Orban nu e legitim deoarece nu are majoritate în Parlament”, a susţinut Ion Cristoiu.

În opinia jurnalistul, ieşirea de astăzi a preşedintelui Iohannis este o petardă menită să ascundă înfrângerea preşedintelui de premierul Orban în disputa privind distribuirea Luminii de Paşti.

“Eu cred însă că această ieşire este o diversiune, o petardă pe care preşedintele a aruncat-o pentru ca să elimine din spaţiul public dezbateri stânjenitoare pentru domnia sa. Prima dezbatere este umilinţa de a nu-l da jos pe domnul Vela. Faptul că preşedintele nu a spus nimic după terminarea şedinţei de miercuri seară şi că a ieşit totuşi dl. Vela arată că domnul preşedinte a primit un cot zdravăn din partea dlui Ludovic Orban, a Guvernului. Pe lângă faptul că acordul nu a fost rupt şi s-a făcut un nou acord care, eliminând partea cu poliţiştii păstrează relaxarea măsurilor de restricţii chiar şi în legătură cu creştinii, care contravine atmosferei de Apocalipsă a dlui Iohannis, este clar că ieri dl preşedinte a suferit o înfrângere umilitoare din partea guvernului. Aşa se explică de ce în mesajul de astăzi nu s-a referit deloc la acordul dintre Patriarhie şi MAI. Apoi au trecut în plan secund acea prevedere din decret privind prezenţa Armatei pe străzi, în legătură cu posibilitatea de achiziţionare de către SRI şi Poliţie a scuturilor, arme ca să se apăre de nu ştiu cine”, a explicat jurmalistul.

Ion Cristoiu este de părere că mesajul de astăzi al preşedintelui ar fi trebuit să fie altul, unul de speranţă, având în vedere că este Joia mare.

“Eu cred că, în principal, ieşirea de astăzi este absolut ciudată, nejustificată. Normal era să iasă să ureze ortodocşilor, dar şi greco-catolicilor pentru că e joia mare, să reamintească faptul că chiar dacă acordul permite voluntarilor să iasă românii să aibă grijă să nu se infecteze unii pe alţii şi, eventual pe acest fond apocaliptic, că tot vine Învierea, să procedeze ca liderii occidentali să ne dea un semnal, un mesaj <ştiu că e greu,ştiu că e Paştele, o să treceţi peste, dar va veni şi luminiţa de la capătul tunelului. După Paşte, sigur vom lua şi măsuri de reîntoarcere la viaţa normală>”, a rezumat publicistul.

Ion Cristoiu a arătat că, în schimb, preşedintele a sperat că discursul său de astăzi va provoca o “hămăială” în care nu se va auzi “scâncetul” său de umilinţă după ce a fost înfrânt de premierul Orban.

“Nu, a fost un discurs violent de răfuială politică în stilul domniei sale din ultimii şase ani şi nu cred că stă atât de prost cu echilibrul psihic încât să cred că voia azi neapărat o răfuială. Repet, a fost o diversiune, o o petardă, o fumigenă aruncată în spaţiul public pentru ca să treacă în plan secund cumplita umilire din partea guvernului, a premierului îndeosebi care a refuzat să-l demită sau să-i ceară demisia lui Marcel Vela. Aşa spun toate sursele. Şi atunci, ca noi să nu dăm seama că preşedintele, care e atât de orgolios, chiar a fost înfrânt de premierul Ludovic Orban şi de Marcel Vela a lansat acest atac presupunând că acum presa, politicienii vor discuta până diseară şi vor hămăi la el şi în hămăiala asta nu se va auzi scâncetul dlui Klaus Iohannis de înfrângere din partea lui Ludovic Orban”, a mai spus jurnalistul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close