Antena 3 CNN Actualitate CTP, despre cazul Onești: Autorităţile îi au pe conştiinţă pe muncitorii ucişi. Sunt o grămadă de greșeli ale lor care au dus la crima groaznică

CTP, despre cazul Onești: Autorităţile îi au pe conştiinţă pe muncitorii ucişi. Sunt o grămadă de greșeli ale lor care au dus la crima groaznică

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că, în cazul luării de ostatici din Oneşti, soldată cu uciderea a doi oameni, autoritățile nu au acţionat profesionist şi, astfel, "îi au pe conștiință" pe muncitori.

CTP, despre cazul Onești: Autorităţile îi au pe conştiinţă pe muncitorii ucişi. Sunt o grămadă de greșeli ale lor care au dus la crima groaznică
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    02 Mar 2021   •   16:03

"Autorităţile îi au pe conștiință pe acești muncitori. Din ce am văzut și auzit relatat, în legătură cu acest caz, sunt o gramadă de greșeli ale autorităților care au dus la această dublă crimă groaznică.

CTP: Nu înțeleg cum un om de peste 60 de ani să poată să pună la pământ doi oameni, de 36 și 50 ani

Nu înțeleg cum a fost posibil ca un om de 60 și ceva de ani să poată să pună la pământ doi oameni, doi muncitori, un om de 36 de ani și un om de 50, și să îi lege", a spus Cristian Tudor Popescu, marţi, potrivit digi24.ro.

"E straniu, fiind doi oameni în putere. Nu poți să-l ameninți decât pe unul. Când îl legi, de pildă, pe unul dintre ei, celălalt este liber și poate să intervină. Asta n-am înțeles, cum au fost puși la pământ de respectivul.

Tudor Popescu: Nu am văzut niciun fel de măsură profesionistă

Nu am văzut niciun fel de măsură profesionistă care se ia în astfel de situații.

Individul în cauză a procedat imitând filme. (...) În astfel de cazuri se analizează imediat conexiunile persoanei respective. De pildă, soția ar fi trebuit imediat contactată într-un fel de către polițiști, persoane specializate. Asta se face. Se merge la familia respectivului.

Se vede care este relația cu respectiva instituție, ce anume l-a scos din minți pe omul în cauză. Se încearcă rezolvarea în acel caz. Unii cer bani, o răscumpărare. Se vine cu banii într-o geantă. Se aduce acolo pentru a încerca să-l calmezi pe individ. 

CTP: Individul în cauză a procedat imitând filme

Aici nu aveau de adus decât o hotărâre judecătorească, o hârtie care bănuiesc că putea fi obținută. (...)

N-am văzut decât niște replici tâmpe ale celor care dialogau cu omul în cauză.

Cristian Tudor Popescu: N-am văzut decât replici tâmpe ale celor care dialogau cu omul în cauză

Când vezi că individul respectiv are un discurs în mod evident fixist, obsesiv, psihotic, omul nu stătea aproape deloc la negociere, atunci încerci să-l anihilezi. Un om de 60 și ceva de ani înarmat cu un cuțit să nu poată fi anihilat? Se găsea acolo un trăgător profesionist care a fost în trupele speciale, dotat cu o armă de asalt și era greu să fie anihilat?", a explicat CTP.

Gazetarul a precizat și că numărul de focuri de armă trase de forțele de ordine au fost "mult prea multe".

"Cum să tragi 5-6 focuri? Dacă tragi 5-6 focuri oricum respectivul asasin psihotic ar fi avut timp să-și omoare victimele. În astfel de situații se trage un singur foc.

Ar fi fost suficient timp să vină specialiști de la București, de oriunde, care să gestioneze corect acest caz. N-am văzut un dialog cu un psiholog negociator profesionist", a adăugat gazetarul.

Negocierea dintre poliţişti şi criminalul din Oneşti: "De nu-i vezi morţi aici (...). Bă, bag cuţitul ăsta în ei!"

Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, discuţii din timpul negocierilor dintre poliţişti şi bărbatul din Oneşti care a omorât doi oameni. 

Agresorul este extrem de nervos şi are diverse cereri către poliţişti. Ei încearcă să-l liniştească, dar fără succes.  

Bărbatul din Oneşti continuă să ameninţe că-i va ucide pe cei doi muncitori, lucru pe care l-a şi facut la final.

Filmul tragediei de la Oneşti

Într-un filmuleţ postat pe Facebook, Gheorghe Moroşanu spunea că este nemulţumit de răspunsurile halucinante ale autorităţilor şi că îşi va face singur dreptate. Între timp, este anchetă uriaşă la Oneşti după intervenţia ratată a poliţiştilor. 

Doi muncitori care făceau lucrări de renovare într-un apartament din Oneşti au fost luaţi ostatici de un bărbat, fostul proprietar al locuinţei. Acesta a pierdut apartamentul în instanţă, dar pentru că nu a suportat ideea, îşi facuse un obicei să vina zilnic, timp de 11 ani, să vadă locuinţa. Când i-a văzut pe cei doi muncitori, a intrat peste ei, i-a ameninţat cu cuţitul, apoi i-a ucis.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close