Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu revine: Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?

Cristian Tudor Popescu revine: Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu își continuă replicile cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) şi ridică și o întrebare: unde a zis Iisus că este bine să închinăm la moaște?

Cristian Tudor Popescu revine: Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    30 Oct 2020   •   14:45

"În ședințele de înfierare a subsemnatului (...), se sare în sus că i-aș fi făcut `vite` pe credincioșii ortodocși. Vita e calul de bătaie, de altceva din ce-am scris nu se agață bodigarzii BOR, că frige.

CTP: Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică

Iată fraza integrală, nu trunchiată pentru uzul manipulării: `Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică, o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni`.

(...) La zicerea sa `interzis pupat moaște = căzut comunism`, care conține tot atâta rațiune și bun-simț cât strigătura hăis! sau cea!, nu pot reacționa oamenii, ci doar vitele, adică acele persoane care posedă discernământul vițelului când contemplă poarta nouă în raport cu cea veche.

Ergo, `vită` ești dacă iei de bună `interzicere pupat moaște = căzut comunism`, nu dacă ești creștin ortodox.

CTP: Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?

Acest raționament se bazează pe o ipoteză: nu toți credincioșii din țara asta cred în nerușinarea sinistră a minciunii că BOR, pupătoarea în dos a Ceaușeștilor când nu erau încă moaște, a dat jos comunismul cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă ipoteza se dovedește greșită, atunci nu mai am nimic de spus.

Ba nu, ar mai fi ceva. Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?", a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu, potrivit republica.ro.
 

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu moaste
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close