A fost descoperită prima poveste scrisă de Hans Christian Andersen

de S.T.    |    13 Dec 2012   •   13:18
A fost descoperită prima poveste scrisă de Hans Christian Andersen Foto: ifeaccordingtoamyo.com

În arhivele din localitatea daneză Funen a fost descoperită o scriere considerată prima poveste a lui Hans Christian Andersen, scrie BBC News.

Expertul Ejnar Stig Askgaard a declarat că nu are nicio îndoială în privinţa autorului şi a catalogat descoperirea ca fiind una "senzaţională".

"Lumânarea de seu" este povestea unei lumânări care se înnegreşte şi devine neglijată până când frumuseţea interioară îi este recunoscută şi aprinsă.

Manuscrisul acestei poveşti a fost găsit pe fundul unei cutii în arhiva locală. Potrivit estimărilor făcute de experţi, povestea de peste 700 de cuvinte dedicată lui "Mme Bunkeflod, de la devotatul ei HC Andersen", a fost scrisă în anii 1820.

Manuscrisul este, probabil, o copie a celui original, care s-a pierdut. Cotidianul danez Politiken a tradus şi publicat deja o versiunea în limba engleză a poveştii "Lumânarea de seu".

Născut la Odense în 1805, fiu al unui cizmar şi al unei spălătorese, Andersen s-a concentrat pe scrierea de poezii, înainte de publicarea primei sale cărţi de poveşti, în 1835.

Poveştile sale au fost traduse până în prezent în peste 100 de limbi.

Parteneri
x close