Antena 3 CNN Actualitate Cultură Descoperire impresionantă, de pe vremea lui Mihai Viteazul. Un oltean a găsit o adevărată COMOARĂ îngropată în pământ

Descoperire impresionantă, de pe vremea lui Mihai Viteazul. Un oltean a găsit o adevărată COMOARĂ îngropată în pământ

Descoperire impresionantă, de pe vremea lui Mihai Viteazul. Un oltean a găsit o adevărată COMOARĂ îngropată în pământ
de O.P.    |    22 Ian 2013   •   06:13

Un bărbat din Craiova a găsit în pământ un tezaur de 1471 de monede din argint de pe vremea lui Mihai Viteazul. Descoperirea a fost făcută în localitatea doljeană Bulzeşti. Tezaurul cântăreşte 1800 de grame şi a fost dat în custodie Muzeului Olteniei.

Dumitru Banţa este din Craiova, însă familia lui îşi are originile în localitatea Bulzeşti. De când era copil a auzit de la bunici că în satul lor trăiau pe vremuri oameni cu stare şi că sub pâmânt s-ar ascunde adevărate comori.

Bărbatul a făcut o pasiune din asta şi chiar şi-a achiziţionat un detector de metale. Cu ajutorul lui a descoperit tezaurul. Imediat după ce a găsit monedele, bărbatul le-a dus Muzeului Olteniei.

Specialiştii spun că monedele datează de pe vremea lui Mihai Viteazul şi cel mai probabil au fost ascunse sub pâmânt în timpul vreunei bătălii. Din cele 1.471 de monede de argint 1.415 sunt monede turceşti, 8 monede ungureşti, iar restul europene şi datează din secolul XVI.

Deocamdată nu a fost stablită valoarea lor, însă după ce se va face evaluarea, bărbatul va fi recompensat cu 30 % din suma totală.




×
Subiecte în articol: comoara tezaur
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close