Antena 3 CNN Actualitate Cultură Directorul TNB, despre excluderea operelor dramaturgilor ruși din program: ”Nu admit! Nu au nicio vină Cehov, Gorki, Turgheniev”

Directorul TNB, despre excluderea operelor dramaturgilor ruși din program: ”Nu admit! Nu au nicio vină Cehov, Gorki, Turgheniev”

Directorul Teatrului Național București, Mircea Rusu, a declarat, într-un interviu acordat Antena 3, că nu ar scoate din programul teatrului piesele scrise de dramaturgi ruși, dacă i s-ar solicita acest lucru. Mircea Rusu a mai precizat că a refuzat să proiecteze culorile drapelului Ucrainei pe clădirea TNB pentru că, susține el, ”nu cred că ăsta este rolul teatrului.”

Directorul TNB, despre excluderea operelor dramaturgilor ruși din program: ”Nu admit! Nu au nicio vină Cehov, Gorki, Turgheniev”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    12 Mar 2022   •   16:07

„Nu admit așa ceva. Voi refuza categoric. Nu au nicio vină nici Cehov, nici Gorki, nici Turgheniev și așa mai departe pentru că actualii conducători ruși fac ce fac. Dimpotrivă, noi trebuie să avem puterea să nu amestecăm lucrurile. Cultura rusă este una excepțională.

Cultura rusă a dat dramaturgul cel mai mare, Cehov. Este greu să trecem peste asta. Sunt niște excese de zel. Mi s-a sugerat să punem niște proiectoare cu care să colorăm TNB în culorile Ucrainei. Nu cred că ăsta este rolul teatrului. Este un rol al politicii. Rolul nostru este altul. Aș vrea să văd dacă vă și înrolați când veți fi chemați la arme, dacă veți fi la fel de generoși și de emoționați.”, a declarat directorul Teatrului Național București.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, mai multe personalități care activează în sectorul cultural au condamnat agresiunile rusești. Unele dintre ele și-au dat demisia din instituțiile de cultură în care lucrau. Altele, care au o opinie favorabilă despre conflict, au fost înlăturate.

Unii artiști ruși s-au retras de bunăvoie din competițiile internaționale în care erau înscriși, iar alții au fost suspendați prin eliminarea Rusiei din competiție.

Urmăriți interviul cu directorul Teatrului Național București:

 

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close