x close

Doina Uricariu a fost numită în funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York

de Antena3.ro    |    19 Sep 2012   •   16:40
Doina Uricariu a fost numită în funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York Foto: INTACT Images

Poeta Doina Uricariu a fost numită, miercuri, în funcţia de director al Institutului Cultural Român (ICR) de la New York, înlocuind-o astfel pe Corina Şuteu, care şi-a prezentat demisia săptămâna trecută, după şase ani la conducerea filialei newyorkeze a instituţiei.
   
Potrivit unui comunicat al ICR, numirea Doinei Uricariu în funcţia de director a fost făcută miercuri, de noul preşedinte al Institutului Cultural Român, Andrei Marga.
   
Născută pe 5 octombrie 1950, la Bucureşti, Doina Uricariu este poetă, editor şi eseistă, autoare, printre altele, a numeroase studii de critică literară, dintre care, cel mai cunoscut este cel numit "Apocrife despre Emil Botta". După 1990, scriitoarea s-a lansat în afaceri şi a devenit preşedinte al grupului editorial Du Style/Universalia Group.
   
Doina Uricariu este membră a mai multor organizaţii ale scriitorilor, naţionale şi internaţionale, PEN Club, Societatea Culturală Europeană şi a Uniunii Scriitorilor din România.
   
Vineri, Corina Şuteu, pe atunci director al ICR New York, şi Oana Radu, director adjunct, şi-au anunţat demisia din funcţiile pe care le deţineau în cadrul instituţiei.
   Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati