Antena 3 CNN Actualitate Cultură Primul manuscris al lui Jack Kerouac a fost găsit în arhiva sa. Cartea, publicată la 70 ani după ce a fost scrisă

Primul manuscris al lui Jack Kerouac a fost găsit în arhiva sa. Cartea, publicată la 70 ani după ce a fost scrisă

Primul manuscris al lui Jack Kerouac a fost găsit în arhiva sa. Cartea, publicată la 70 ani după ce a fost scrisă
Sursa foto: Foto: bookshopblog.com
25 Noi 2011   •   10:52

Primul roman al legendarului Jack Kerouac va ajunge pe rafturile librăriilor după 42 de ani de la moartea simbolului Generaţiei beat şi la aproape 70 de ani după ce a scris-o., informează newser.com.

Autorul bestseller-ului „Pe drum“ avea numai 20 de ani când a scris „Marea este fratele meu“, în care descrie experienţele sale ca negustor pe mare. Kerouac a menţionat lucrarea în câteva scrisori, dar experţii au fost suprinşi când cumnatul său a descoperit întregul manuscris în arhiva scriitorului.

În opera cu pricina, Kerouac „destăinuie şi descrie o faţetă a sa pe care nu o vedem în mod normal în cărţile lui“, a declarat editorul romanului pentru BBC.

„Această carte este cu adevărat foarte importantă pentru că arată cum şi-a dezvoltat Jack abilităţile de scriitor“, a mai spus editorul.

Penguin, editura care va publica romanul, consideră opera „o pătrundere unică în universul tânărului Kerouac şi în formarea geniului său“, deşi însuşi autorul pare a dezaproba aprecierea. Jack Kerouac a spus despre „Marea este fratele meu“ că este „o ratare literară (un hârb literar)“, potrivit biografului Gerald Nicosia, citat de ABC.

Jack Kerouac (n. 12 martie 1922 — d. 21 octombrie 1969) a fost un scriitor, pictor şi poet american, considerat alături de William S. Burroughs şi Allen Ginsberg pionier al mişcării culturale americane Generaţia beat.

Romanele sale au ca temă aventura, stările erotice paroxistice şi obsedante şi prezintă lumea nocturnă şi dezrădăcinată a vagabonzilor, într-un limbaj improvizat, argotic, adecvat capriciilor imaginaţiei. Poemele sale contestă valorile pragmatice ale societăţii de consum.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close