x close

Cum răspunde Biserica Ortodoxă la amenințările primite de ziarista Diana Oncioiu

11 Iun 2019   •   21:41
Cum răspunde Biserica Ortodoxă la amenințările primite de ziarista Diana Oncioiu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, respinge orice asociere a Bisericii Ortodoxe Române cu amenințările pe care le-a primit ziarista Diana Oncioiu și își exprimă speranța că, „dacă gestul acesta este real”, autorul va fi identificat cât mai curând de autorități.

„Niciun om trăitor in Biserică, niciun creștin real, niciun om integru sufletește nu poate comite, nici măcar într-o sinistră glumă, gestul abominabil al amenințării cuiva cu moartea. Dacă gestul acesta este real, autorul lui va putea fi, sper, identificat cât mai curând de autorități. Orice încercare de obraznică sau programatică asociere a Bisericii Ortodoxe Române cu un asemenea deplorabil caz este moralmente autodescalificantă”, a afirmat Vasile Bănescu, într-un răspuns pentru HotNews.ro.

Reacția sa vine după ce o jurnalistă de la platforma Dela0.ro, Diana Oncioiu, a primit marți dimineață un telefon în care o persoană necunoscută a amenințat-o că "îi rupe capul", dacă ea și colegii ei, precum cei de la platforma "Să fie lumină", vor continua să documenteze treburile Bisericii. 

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati