Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloş: ''Proiectul nu va afecta salariile existente decât în sens pozitiv. Prioritatea este Sănătatea''

Dacian Cioloş: ''Proiectul nu va afecta salariile existente decât în sens pozitiv. Prioritatea este Sănătatea''

Dacian Cioloş: ''Proiectul nu va afecta salariile existente decât în sens pozitiv. Prioritatea este Sănătatea''
17 Mai 2016   •   19:30

Premierul Dacian Cioloş a făcut marţi seară, de la Guvern, câteva precizări despre proiectul de ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor. Şeful Executivului a precizat că se urmăreşte reechilibrarea salariilor din Educaţie şi Sănătate, însă în limitele bugetului disponibil. 

''Am cerut domnului ministru sa analizeze posibilitatea ca in alocarea bugetara pe care ne-o putem permite, pastrand obiectivul asumat de a rezolva problema corectiilor de incadrare pentru toate categoriile de salariati in aceeasi unitate publica, sa venim pentru sistemul de sanatate cu o abordare completa, o abordare unitara de corectare si reechilibrare a salariilor. Nu vrem sa facem ca si altii care promit, lanseaza petarde cu alocari bugetare, dupa care fug ca nu pot sa faca, noi ne limitam la ceea ce stim ca putem face'', a spus Dacian Cioloş.

Premierul a subliniat că proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede că nu va scădea niciun salariu.

''Trebuie inceput de undeva si important e sa mergem pana la capat, pentru a implementa ceea ce am decis. Sper ca acest proiect sa fie punctul de pornire pentru ceea ce ar trebui sa insemne eficienta in sistemu public. Vom cere multe lucruri si eforturi sistemului de sanatate. Cu acest proiect de ordonanta nu va scadea niciun salariu, ci vor creste in anumite domenii. Proiectul nu va afecta salariile existente in prezent decat in sens pozitiv'', a subliniat Dacian Cioloş.

 

 
 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close