Antena 3 CNN Actualitate Dan Tănasă, prima reacție după ce a fost sancționat: Plec din AUR, mă înscriu în USR!

Dan Tănasă, prima reacție după ce a fost sancționat: Plec din AUR, mă înscriu în USR!

Deputatul AUR, Dan Tănasă, a scăpat de sancţiunea în bani, pe care o voiau cei de la USR, primind deocamdată doar avertisment, după scandalul în care a fost implicat. Tănase spune însă că sanțiunea nu a fost aplicată conform legii, ci conform chefului celor de la USR. De altfel, el a făcut și o glumă de 1 aprilie, pe pagina sa de Facebook anunțând că părăsește AUR pentru a se înscrie în USR.

Dan Tănasă, prima reacție după ce a fost sancționat: Plec din AUR, mă înscriu în USR!
Sursa foto: Antena 3
de Alexandra Dima    |    01 Apr 2021   •   16:53

USR a cerut ca deputatul AUR să piardă 80 la sută din salariu pe o perioadă de 3 luni, după ce i-a insultat pe deputaţii săi, Ionuţ Moșteanu şi Silviu Dehelean, într-un scandal pe holurile Parlamentului, care aproape a degenerat într-o bătaie în toată regula. Pentru moment, deputatul AUR Dan Tănasă a primit doar un avertisment, însă dacă va mai comite alte abateri de la codul parlamentarului, urmează şi sancţiunea în bani. 

Deputatul Dan Tănasă glumeşte că acu vrea să se înscrie în USR după ce a fost sancţionat pentru scandalul făcut în Parlament cu deputaţii USR-işti. 

"Dacă vorbim de lege, atunci hai să îl sancționăm pe Dan Tănase pe lege!"

"Eu îi felicit pe colegii de la USR. Este chiar prima mare realizare pe care o au de când s-a înființat acest partid", a anunțat, ironic, deputatul AUR, în direct la Antena3. 

"Trebuie să spun că e amuzat pentru că această sancțiune s-a aplicat în lipsa mea, nu am fost legal citat, invitat la această ședință, nu am avut dreptul la apărător, nu am fost audiat, nu au fost audiați martori. Au plecat de la prezumția că sunt vinovat, iar în opinia mea această procedură este una stalinistă pentru că astfel vor putea fi sancționați toți deputații care se uită strâmb la vreun deputat USR-PLUS. Dacă vorbim de lege, atunci hai să îl sancționăm pe Dan Tănase pe lege!", a mai afirmat deputatul AUR. 

Dan Tănase și-a cerut încă odată scuze pentru limbajul folosit în timpul incidentului, precizând că nu îl caracterizează.
"Toți apropiații știu că nu utilizez de regulă un astfel de limbaj și evident că îl regret, însă ceea ce nu se spune și nu s-a spus nici acum este că am fost provocat în repetate rânduri de către cei doi și domnul acela care ulterior a pozat în victimă. El este cel care a venit amenințător înspre mine. Domnul Moșteanu m-anprovocat în repetate rânduri." - a mai precizat Tănasă. 

×
Subiecte în articol: dan tanasa aur
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close