Dar și Har. Cum ajunge cineva un criminal psihopat

de D.G.    |    30 Aug 2019   •   23:50
Dar și Har. Cum ajunge cineva un criminal psihopat foto: captura Antena 3

Psihologul Cătălin Ilie a explicat, vineri la "Dar și Har", cum ajunge un om aparent normal dintr-o dată un criminal psihopat.

"Din punctul meu de vedere este absolut strigător la cer că astăzi în România se întâmplă ceea ce de mult se întâmpla în țările occidentale și anume că oamenii au crezut că de fapt acești psihopați, acești oameni care au tulburări din anumite puncte de vedere sunt foarte diferiți de oamenii normali.

Între normalitate și anormalitate diferența este atât de subțire ca un fir de păr aproape. Acești oameni pot conviețui cu noi. Sunt atât de bine camuflați. Diferența se face la un moment dat. Acest moment dat, cu ghilimelele de rigoare, apare noaptea, atunci când gândurile noastre ascunse ies la iveală. E vorba despre subconștientul care înmagazinează frustrările vremii și care fac astfel de oameni să se manifeste.

La început mai ușor, după aceea din ce în ce mai agresiv, până ajung la o extremitate care evident se termină foarte șocant pentru noi, oamenii de zi cu zi, care vedem aceste cazuri la televizor", explică specialistul.

Parteneri
x close