Antena 3 CNN Actualitate Deputaţii decid dacă Braşovul merită sau nu aeroport

Deputaţii decid dacă Braşovul merită sau nu aeroport

Deputaţii decid dacă Braşovul merită sau nu aeroport
Sursa foto: Brasov
21 Apr 2009   •   09:23

Deputaţii decid, marţi, dacă Braşovul merită sau nu aeroport. Autorităţile se plâng că fără aeroport, dezvoltarea turismului, a afacerilor şi a industriei braşovene este imposibilă.

Ideea construirii unui aeroport la Braşov a venit în urma unui studiu elaborat al oportunităţilor dezvoltării economice a oraşului. Fără un aeroport, principalii investitori vor ocoli acest judet, dată fiind lipsa mijloacelor rapide de acces.

Deputaţii trebuie să aprobe trecerea unui teren de 200 de hectare din proprietatea Institutului Cartofului Braşov în proprietatea Consiliului Judeţean, pentru ca lucrarea să poată demara, iar băncile să poată deschide liniile de creditare.

Până acum, Consiliul Judeţean a cheltuit 100 de miliarde de lei vechi pentru realizarea de studii şi pentru proiectul aeroportului, iar constructorul a efectuat studii în valoare de două milioane de dolari. Au fost identificate şi două bănci din Londra dispuse să finanţeze proiectul, însă acestea aşteaptă clarificarea situaţiei juridice a terenului.

Şi brasovenii susţin că aeroportul trebuie construit.

Dacă deputaţii vor respinge trecerea celor 200 de hectare în proprietatea Consiliului Judeţean Braşov, proiectul va cădea iar investiţiile făcute până acum vor fi definitiv pierdute.

Antena 3

×
Subiecte în articol: aeroport Brașov deputati
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close