Antena 3 CNN Actualitate Descoperire incredibilă la moara care a sărit în aer la Braşov

Descoperire incredibilă la moara care a sărit în aer la Braşov

Descoperire incredibilă la moara care a sărit în aer la Braşov
07 Noi 2015   •   22:48

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că firma unde s-a produs explozia a mai fost amendată în 2013 cu 2.000 de lei. Atunci, pompierii au găsit nereguli privind protecţia împotriva incendiilor, transmite TVR1.

Un nou control era programat pentru luna decembrie. Lipsa măsurilor de protecţie este confirmată şi de foşti salariaţi ai companiei, care susţin că şi-au pus viaţa în pericol. Firma care deţine clădirea unde a avut loc explozia susţine că unitatea are utilaje moderne şi ia în calcul o posibilă eroare umană.

De altfel, conducerea societăţii suspectează o posibilă nerespectare a normelor de protecţia muncii. Până când va fi stabilită cauza exactă a exploziei, activitatea în fabrică este suspendată. Între timp, starea celor 5 răniţi s-a stabilizat. 2 dintre ai au arsuri pe o treime din suprafaţa corporală.

Procurorii au deschis dosar penal pentru fapte care vizează ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Explozia de joi seara a fost surprinsă în direct de mai multe televiziuni care transmiteau o partidă de fotbal din liga a II-a.

Deflagraţia a spulberat un întreg corp de clădire. 6 muncitori au fost răniţi în urma incidentului. Unul dintre ei a murit la spital.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close