Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri incendiare: Şeful Securității Naționale a primit şpăgi de milioane

Dezvăluiri incendiare: Şeful Securității Naționale a primit şpăgi de milioane

Dezvăluiri incendiare: Şeful Securității Naționale a primit şpăgi de milioane
07 Aug 2016   •   22:23

Omul de afaceri Horia Simu susţine că fostul consilier de stat la Departamentul Securității Naționale al Administrației Prezidențiale Daniel Moldoveanu a luat 25% din cei 7,7 milioane de euro primiți de el de la ANRP.

„Am declarat asta atât în faţa anchetatorilor, cât şi a presei. I-am dat domnului Moldoveanu 25% comision din valoarea unei tranzacţii. Iniţial a cerut 50%. În final s-a ajuns la 25%. Întreaga construcţie acestui dosar îi aparţine în integritate. Dosarul îi aparţine domnului Moldoveanul pentru că dânsul a denunţat această tranzacţie. În momentul în care am fost pus în faţa denunţui, am văzut cât de denaturat a fost acesta. Domnului Moldoveanu i s-a trasferat drepturile litigioase din acel dosar”, a declarat Simu la un post tv.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că persoane cu funcții de conducere din Administrația Prezidențială, Ministerul Mediului și RAAPPS au intervenit pentru ca Horia Simu să obțină, în anul 2011, despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanța.

Procurorii mai susțin că o persoană, care la acel moment ocupa funcția de consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, i-a intermediat lui Simu o întâlnire cu prefectul județului Constanța.

"În același scop al obținerii cât mai urgente a despăgubirilor, inculpatul Simu Horia, prin intermediul (...) — consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale la acea dată, s-a întâlnit cu prefectul județului Constanța (...) și a obținut sprijinul acestuia pentru soluționarea favorabilă și urgentă a dosarului, aspect materializat prin validarea cererii de despăgubire de către Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor și înaintarea dosarului la ANRP", se mai arată în rechizitoriu.

Potrivit acestuia, tot prin intermediul unei persoane care avea "o funcție importantă" în cadrul Administrației Prezidențiale a ajuns Horia Simu și la Crinuța Dumitrean, care era președinte al ANRP.

"În urma demersurilor pe care le-a făcut la nivelul Primăriei Constanța și a Instituției Prefectului (...) se reușise ca dosarul să ajungă la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, astfel încât inculpatul Simu Horia a avut nevoie de alte persoane care să-i mijlocească legătura cu (...) inculpata Dumitrean Crinuța Nicoleta. Profitând de relația profesională și de prietenie cu (...), care deținea o funcție importantă la nivelul Administrației Prezidențiale, inculpatul Simu Horia i-a transmis acestuia disponibilitatea sa de a ceda un procent de 25% din drepturile deținute în dosarul de despăgubire nr. 22804/FFC/2010 pentru obținerea cât mai urgentă și într-un cuantum cât mai mare de despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Astfel, (...), prin intermediul (...) — director tehnic în cadrul RAAPPS, a apelat la (...) — director general al aceleiași regii, despre care avea cunoștință că se află într-o relație specială cu inculpata Dumitrean Crinuța Nicoleta, și i-a transmis disponibilitatea inculpatului Simu Horia ca pentru urgentarea și soluționarea dosarului de despăgubire să cedeze 25% din totalul drepturilor litigioase pe care le achiziționase anterior", mai susțin procurorii anticorupție.

În schimbul sprijinului acordat, Horia Simu i-ar fi cedat persoanei din cadrul Administrației Prezidențiale 10% din drepturile litigioase, printr-un intermediar.

Daniel Moldoveanu a candidat în 2004 la Giurgiu, pentru PD. Nu a câştigat, motiv pentru care a fost angajat la comisia tehnică de control a Serviciului de Informaţie Extern În 2005, Băsescu îl ia pe această funcţie de şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii abia înfiinţată. Este numai o parte din reţeaua mafiotă.

 

×
Subiecte în articol: Horia Simu om de afaceri Sinteza Zilei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close