Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri şocante în cazul transfuziei greșite de la Spitalul CF2! Pacienta i-a alertat pe medici de pe masa de operație, apoi a intrat în comă

Dezvăluiri şocante în cazul transfuziei greșite de la Spitalul CF2! Pacienta i-a alertat pe medici de pe masa de operație, apoi a intrat în comă

Dezvăluiri şocante în cazul transfuziei greșite de la Spitalul CF2! Pacienta i-a alertat pe medici de pe masa de operație, apoi a intrat în comă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Iul 2016   •   11:04

Detalii şocante au fost făcute publice în cazul pacientei de la Spitalul Clinic CF2 căreia i s-a făcut o transfuzie greşită. O asistentă a fost cea care a etichetat greşit proba de sânge, iar cea care le-a atras atenţia medicilor a fost chiar pacienta în vârstă de 39 de ani care acum este în comă.

În urma controlului, Inspecţia Sanitară a aplicat doar o amendă de 30 de mii de lei spitalului. Deocamdată, personalul medical nu a fost sancţionat.

Potrivit raportului inspectorilor sanitari din cadrul DSP București, după controlul efectuat la Spitalul Clinic CF2, în timpul operației femeii diagnosticate cu cancer de col uterin a existat o sângerare în limitele normale ale procedurii, iar pacientei i s-a efectuat o transfuzie cu o grupă greșită de sânge.

Aceasta ar fi primit o unitate de sânge AB4 pozitiv, deși grupa acesteia de sânge este O I pozitiv.

Șocant! Pacienta i-a alertat pe medici, de pe masa de operație

"Documentele puse la dispoziţia inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti atestă că proba de sânge pentru testul pretransfuzional a fost prelevată de o asistentă medicală de la o pacientă cu grupa AB4 pozitiv şi etichetată cu numele pacientei de 39 de ani - transferată între timp la Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti - care are grupa de sânge O I pozitiv. Astfel, pacientei i-a fost administrată o unitate de sânge (masă eritrocitară) AB4 pozitiv, deşi grupa acesteia de sânge este O I pozitiv", se arată într-un comunicat al Minsterului Sănătății.
 
Pacienta, care era conștientă la acel moment și a indicat ea însăși faptul că are grupa sanguină O I pozitiv, a intrat în șoc hemoragic și apoi în comă, în urma acestui incident.

"Pacienta era conştientă la acel moment şi a indicat ea însăşi faptul că are grupa sanguină O I pozitiv. Atunci a fost realizată eroarea de la testul pretransfuzional, analiza repetată indicând ulterior grupa corectă. Echipa de chirurgi şi ginecologi a fost nevoită să intervină chirurgical din nou pentru a opri sângerările masive ale pacientei", se mai arată în comunicatul Minsterului Sănătății.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close