Antena 3 CNN Actualitate Dinu Patriciu, afaceri din ”lumea de dincolo”

Dinu Patriciu, afaceri din ”lumea de dincolo”

Dinu Patriciu, afaceri din ”lumea de dincolo”
Sursa foto: foto: Agerpres
12 Iun 2019   •   08:35

Omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat în august 2014 în urma unui cancer hepatic, continuă să deţină acţiuni în companiile de construcţii care le-a fondat şi figurează pe lista acţionarilor care iau decizii cu privire la tranzacţiile acestor companii.

Anul trecut şi în cursul lunii februarie a anului curent, pentru miliardar şi în numele lui s-a luat decizia ca o societate de construcţii să scoată la vânzare anumite suprafeţe de teren intravilan amplasate în municipiul Ploieşti, pentru suma de 600.000 de euro.

Deşi au trecut cinci ani de la moartea sa, părţile sociale deţinute de Dinu Patriciu nu au fost puse pe numele altor moştenitori, el figurând, în continuare, în scriptele companiilor şi este legitimat cu documentele de identitate eliberate în timpul vieţii.

Asta, în condiţiile în care, odată cu eliberarea certificatului de deces, actele de identitate (paşaport, Carte de Identitate etc.) devin nule.

O situaţie similară s-a petrecut, în 2017, în legătură cu un alt personaj dispărut, despre care Parchetul este convins că nu se mai află în viaţă. Este vorba despre fostul consilier al lui Sorin Blejnar, ex-preşedinte ANAF, Codruţ Marta, care, deşi era dispărut din anul 2012, a acţionat în judecată Fiscul, a pierdut la fond, dar a formulat inclusiv recurs.

Detalii, pe jurnalul.ro.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close