Antena 3 CNN Actualitate DNA trimite Inspecţia Judiciară pe urmele Elenei Udrea

DNA trimite Inspecţia Judiciară pe urmele Elenei Udrea

DNA trimite Inspecţia Judiciară pe urmele Elenei Udrea
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2016   •   11:31

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, cere Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări în legătură cu unele afirmaţii ale Elenei Udrea, apărute în data de 10 mai pe pagina de internet a unei publicaţii.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, Elena Udrea a făcut o serie de afirmaţii tendenţioase la adresa procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a funcţionării sistemului judiciar.

"Astfel, Udrea Elena Gabriela afirmă: 'Vreau să fiu judecată de abuz în serviciu. Este o tâmpenie de acuzaţie. Nu mă interesează personal, eu am multe alte acuzaţii. Pe mine mă doare în cot de această lege. Slugile SRI-ului dau aceste mesaje, de fapt slugile sistemului. Persoanele care mă atacă acum mă atacau şi înainte când era Traian Băsescu preşedinte. Această faptă nu există nicăieri. Dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA. Procurorii execută ordine'. Cu aceeaşi ocazie, Udrea Elena a afirmat: 'Multe dintre dosare s-au făcut la ordin. Doamna Kovesi a dat ordinul ca eu să fiu arestată", se arată în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, sesizarea Inspecţiei Judiciare are în vedere faptul că "asemenea afirmaţii tendenţioase, făcute de o persoană care în prezent este inculpată fiind trimisă în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie şi care este judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sunt de natură să submineze autoritatea judecătorească şi sunt de natură a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor".

×
Subiecte în articol: Elena Udrea DNA inspectia judiciara
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close