Antena 3 CNN Actualitate Doi ani de la condamnarea lui Dan Voiculescu. Cine este denunţătorul emblematic

Doi ani de la condamnarea lui Dan Voiculescu. Cine este denunţătorul emblematic

Doi ani de la condamnarea lui Dan Voiculescu. Cine este denunţătorul emblematic
08 Aug 2016   •   21:57

Acum doi ani se pronunţa condamnarea în celebrul Dosar Telepatia. Cei din dosar au de executat pedepse uriaşe pe baza denunţului unui cetăţean care trăia cu o raţă în casa. Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare, iar profesorul Gheorghe Mencinicopschi la opt ani de închisoare.

Denunţătorul este emblematic pentru felul în care poţi să arunci pe cineva în închisoare. Iată declaraţiile sale:

Profesorul Dan Voiculescu a scris un mesaj pe blogul său personal, în care constată cu durere ce s-a întâmplat în cei doi ani de când se află în spatele gratiilor.


„În legătură cu semnificația acestei zile, sunt sigur că nu va trece mult până se va afla tot adevărul despre procesul în care 13 persoane au fost acuzate, unul a murit, 5 au primit pedepse cu suspendare iar 7 cu executare. Și toți, în solidar, au fost obligați la plata a 60 milioane euro stabilite de procurorul Eva în mod fraudulos.
Nici astăzi, după doi ani, statul român, prin ANAF, nu a vândut terenul și clădirile părăsite din patrimoniul ICA. (cei interesați pot vedea aici și pe www.dosarulvoiculescu.ro cum arată cladirile ICA, care erau datoriile, în valoare de 20,2 miliarde lei, pe care ICA le avea la stat atunci când a fost privatizată, dar și că, pe respectivul teren, nu se pot face construcții durabile pentru că terenul este impropriu, format din aluviuni).
Nu am făcut înțelegeri cu politicienii care au jefuit și distrus România. Într-o țară în sfârșit mai liberă, sper ca Traian Băsescu și cei care l-au ajutat vor plăti în fața legii pentru faptele lor. Acesta a fost prețul pe care mi l-am asumat pentru opțiunea mea. Cu toate încercările și provocările lui. Cel mai greu fiind pentru familia mea, mică și mare.” scrie Dan Voiculescu pe blog-ul său.

 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close