Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal după moartea asistentei medicale din Sibiu. Motivul pentru care femeia nu şi-a luat concediu medical

Dosar penal după moartea asistentei medicale din Sibiu. Motivul pentru care femeia nu şi-a luat concediu medical

Dosar penal după moartea asistentei medicale din Sibiu. Motivul pentru care femeia nu şi-a luat concediu medical
Sursa foto: foto: pixabay.com
10 Oct 2016   •   21:19

Parchetul din Sibiu a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, in cazul asistentei de 30 de ani de la Spitalul de pediatrie din oras, care a murit subit la iesirea din tura, potrivit stirileprotv.ro.

Oricand "una dintre noi, poate muri de stres, oboseala si epuizare", spun ingrijorate colegele ei. Le transmit oficialilor ca munca lor este atat de solicitanta, incat nu mai au timp sa-si vada de propria sanatate si nu reusesc sa se odihneasca intre garzi. Cele 30 de asistente de la Spitalul de pediatrie din Sibiu sustin ca ar mai fi nevoie de inca 10 persoane, dar legea nu permite completarea schemei de personal.

Colegele asistentei moarte sunt îndurerate, dar mai ales revoltate. Monica se simtea rau de mai multa vreme dar a refuzat sa isi ia concediu medical ca sa nu incurce turele colegilor. Cand a terminat ultima tura, tanara a murit in drum spre casa, in masina cu care venise sotul ei sa o ia.

Spitalul de pediatrie din Sibiu are 79 de paturi si 30 de asistente care se impart in trei schimburi plus permanenta de weekend. Astfel, fiecare trebuie sa ingrijeasca, in medie, 10 copii. In occident, o asistenta se ocupa, in medie, de 5 copii. Cadrele medicale spun ca asa se acumuleaza oboseala, care ajunge, incet-incet, la gradul de surmenaj.

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close