Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Marinescu: În două săptămâni, criza se poate atenua. Aceasta este soluția care poată să facă diferenţa. Şi repede

Dr. Adrian Marinescu: În două săptămâni, criza se poate atenua. Aceasta este soluția care poată să facă diferenţa. Şi repede

Există o metodă simplă, la îndemâna oricui, cu care putem contribui toţi la îmbunătăţirea crizei sanitare, astfel încât în jumătate de lună se pot vedea rezultate, spun medicii infecţionişti.

Dr. Adrian Marinescu: În două săptămâni, criza se poate atenua. Aceasta este soluția care poată să facă diferenţa. Şi repede
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    11 Aug 2020   •   10:05

Masca e cea mai importantă pentru că "e un lucru practic. Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulți în jurul meu, poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare", a spus medicul Adrian Marinescu, potrivit digi24.ro.

Foarte importante sunt regulile de igienă, însă sunt şi cazuri când oamenii nu au la îndemână nici apă, nici săpun sau soluţie dezinfectantă. Atunci, masca trebuie folosită. În plus, când e corect purtată, masca de protecţie reprezintă o barieră, asigură medicul infecţionist.

Dr. Marinescu: Masca poate să facă foarte clar diferența. Și repede

"Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede. 

Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine", a afirmat medicul.
 

×
Subiecte în articol: masca protectie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close