Antena 3 CNN Actualitate Dr. Ciuhodaru, apel în pandemia COVID: Strategia actuală e greşită şi eşuată, şi gândiţi-vă că mai vin şi alegerile. Fac şi eu o sugestie

Dr. Ciuhodaru, apel în pandemia COVID: Strategia actuală e greşită şi eşuată, şi gândiţi-vă că mai vin şi alegerile. Fac şi eu o sugestie

Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Nicolae Oblu" din Iași, este de părere că pandemia de coronavirus nu poate fi stopată cu dosare penale și restricții, propunând în schimb testarea în masă a românilor.

Dr. Ciuhodaru, apel în pandemia COVID: Strategia actuală e greşită şi eşuată, şi gândiţi-vă că mai vin şi alegerile. Fac şi eu o sugestie
Sursa foto: Facebook/Tudor Ciuhodaru
de Milena Niță    |    09 Noi 2020   •   08:35

Cunoscutul doctor face acest apel, de a lua exemplul altor state, mai ales în conextul în care, în mai puţin de o lună, urmează alegerile parlamentare. 

Astfel, el a dat exemplul Slovaciei, care duminică a testat pentru a doua oară întreaga populație a țării, sau vorbeşte de alte ţări care au reușit să țină sub control pandemia. 

"Evident că nu sunt suficiente măsurile. Nu s-a rezolvat nicio pandemie cu bâta şi dosare penale şi doar cu restricţii. Populaţia a respectat cât a putut de mult aceste reguli sanitare.

Dr. Ciuhodaru: Strategia actuală e greşită şi eşuată

Strategia actuală e greşită şi eşuată. Uitaţi-vă la câte cazuri avem la ATI. Şi gândiţi-vă că mai vine şi partea cu alegerile. 

Fac şi eu o sugestie. Dacă tot facem alegeri pentru că aşa vrem şi o să ne trezim cu nişte lucruri de neimaginat, poate luăm exemplul Slovaciei, care astăzi testează pentru a doua oară întreaga populaţie a ţării.

Poate trecem şi noi la strategia pe care o tot propun şi nu o aude nimeni. Să facem şi noi acea testare extinsă gratuită cu toţi cetăţenii români care se prezintă la alegeri. 

Mă întrebaţi de unde se ia COVID. Sunt calcule foarte clare, dacă am identificat 3 din 4 pacienţi cu coronavirus, nu am mai avea această creştere exponenţială. Dar nu ai cum dacă testezi puţin şi prost. Noi nu facem ce fac alte ţări europene", a spus dr. Tudor Ciuhodaru, potrivit romaniatv.net.

COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică 6.752 cazuri noi de coronavirus, dar și 86 de decese.

Până duminică, 8 noiembrie, în România au fost confirmate 303.751 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 7.879 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.295. Dintre acestea, 1.056 sunt internate la ATI.
 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close