Antena 3 CNN Actualitate Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, dr. Valeriu Gheorghiţă: Va fi gratuită și voluntară

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, dr. Valeriu Gheorghiţă: Va fi gratuită și voluntară

Strategia campaniei de vaccinare anti-COVID 19 va fi făcută publică săptămâna viitoare, documentul fiind în acord cu recomandările internaționale, a anunţat, sâmbătă, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonaatorul campaniei de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, dr. Valeriu Gheorghiţă: Va fi gratuită și voluntară
Sursa foto: Facebook/Valeriu Gheorghita
de Milena Niță    |    21 Noi 2020   •   16:00

"Vaccinarea va fi gratuită și voluntară", a spus medicul, care a precizat că, pentru pregătirea campaniei trebuiesc realizate trei obiective: o campanie de comunicare, organizarea logisticii necesare vaccinării, precum și pregătirea actului medical ce rezidă în campania de vaccinare.

Cine are prioritate la vaccinare

Strategia definește și grupele de vîrstă și prioritățile, acestea fiind în primul rând lucrătorii din sistemul de sănătate public și privat, îngrijitorii din centrele pentru bolnavii cu dizabilități, creșe sau căminele de bătrâni, urmate de grupele vulnerabile și în cele din urmă populația generală.

Comunicarea va fi realizată prin intermediul unei platfome online dedicată, prin social media, prin toate mijloacele disponibile, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor dezvoltate de Moderna şi Pfizer / BioNTech la mijlocul lunii decembrie.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea autoriza punerea pe piaţă a vaccinurilor Pfizer / BioNTech şi Moderna din a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020, a spus von der Leyen.

COVID-19 în România

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 9.685 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 160 decese. 

Până sâmbătă, 21 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 412.808 cazuri de COVID şi 9.916 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.294. Dintre acestea, 1.132 sunt internate la ATI.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close