Antena 3 CNN Actualitate Drumurile din România arată ca după bombardament. CNADNR recunoaşte: Mai bine de jumătate din reţeaua de drumuri naţionale este EXPIRATĂ

Drumurile din România arată ca după bombardament. CNADNR recunoaşte: Mai bine de jumătate din reţeaua de drumuri naţionale este EXPIRATĂ

de S.T.    |    26 Iun 2015   •   11:17
Mai bine de jumătate din reţeaua de drumuri naţionale este expirată. O recunosc chiar oficialii Companiei Naţionale de Drumuri, dar veştile proaste nu se opresc aici. Autorităţile nu au banii necesari pentru a le repara.

La sfârşitul anului trecut, CNADNR administra aproape 16.000 de km de drumuri naţionale şi 695 km de autostrăzi. Starea drumurilor şi podurilor este însă una cât se poate e îngrijorătoare. Potrivit datelor companiei, circa 61% dintre acestea au durata de serviciu expirată. 

Mai exact, se impune efectuarea unor lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente. Numai pentru anul 2015 necesarul de fonduri este de 1,7 miliarde de lei.

De la bugetul de stat sunt asiguraţi 311 milioane de lei, iar din veniturile proprii ale CNADNR aproximativ 203 milioane lei. De asemenea, 63 de poduri, viaducte sau pasaje au durata de viaţă depăşită şi necesită înlocuirea de urgenţă  în maximum 5 ani, cu structuri  noi. Anual investiţia ar fi de aproximativ 49 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: CNADNR

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close