Antena 3 CNN Actualitate După 26 de ani, cardiologul lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea

După 26 de ani, cardiologul lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea

 După 26 de ani, cardiologul lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea
Sursa foto: Foto: ampress.ro
28 Mai 2016   •   18:02


A fost extrem de discret în ultimii 26 de ani, însă acum, Eduard Apetrei, fostul cardiolog al dictatorului Nicolae Ceauşescu a rupt tăcerea şi a vorbit despre acea perioadă.

A ajuns medicul dictatorului în 1985 sau 1986, însă susţine că a fost cea mai cumplită etapă din viaţa lui. „Lui Ceauşescu începuse să-i crească un pic tensiunea, mai avea nu ştiu ce. Să vă spun un lucru: eu n-am dat niciodată niciun interviu nimănui, după Revoluţie, privind perioada pe care am petrecut-o la Ceauşescu. Niciodată. Din motivele mele. Socotesc că a fost cea mai neagră perioadă din viaţa mea. (…)Nu cred că s-a bucurat mai mult cineva când a venit Revoluţia, în seara respectivă – eu am dormit în sediul CC – decât mine”, a declarat prof.dr. Eduard Apetrei, pentru Adevărul.

Cum era însă Ceauşescu ca pacient? „Absolut docil. Cu mine s-a purtat ca un bolnav absolut obişnuit. Vă spun un gest pe care nu l-am spus: când îl consultam, punea mâna la gură să nu-mi sufle mie. Or, gestul acesta îmi plăcea, că nu-mi transmitea respiraţia lui. Era un gest pe care îl întâlneam la oamenii cu mult bun-simţ. Dar atâta tot”, a mai spus cardiologul.

 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close