Antena 3 CNN Actualitate Educaţia Ecologică, materie obligatorie în şcoli

Educaţia Ecologică, materie obligatorie în şcoli

Educaţia Ecologică,  materie obligatorie în şcoli
17 Feb 2007   •   19:46

Ministrul Sulfina Barbu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ministerul pe care îl conduce a finalizat în acest sens manualele pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial care vor fi prezentate spre aprobare Ministerului Educaţiei. "Ministerul îi va prezenta ministrului Educaţiei, Mihail Hărdău, manualele pentru introducerea în curicula şcolarã a educaţiei ecologice şi protecţiei mediului. Acestea cuprind inclusiv ghidurile metodologice pentru cadrele didactice. Am convingerea că introducerea în curicula şcolară a acestei materii va duce la îmbunătăţirea protecţiei mediului în România", a afirmat Sulfina Barbu.

Ministrul Mediului, susţine că "educaţia adulţilor prin intermediul copiilor este extrem de eficientã" . "Când un copil te trage de mânecă şi îţi face o observaţie privind un gest pe care l-ai făcut nelalocul lui, tu ca părinte, categoric, a doua oară nu vei mai face acest gest. Dacă vom reuşi introducerea în şcoală a acestei educaţii ecologice, românii vor începe să aibă comportamentul european pe care-l aşteptăm", a adăugat Sulfina Barbu.

Ministrul Mediului a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la inaugurarea noului sediu al Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Cluj, investiţie în valoare de 1,3 milioane de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close