Antena 3 Actualitate Ei le-au dat, ei le-au luat. Guvernul vrea să interzică acordarea tichetelor cadou şi a celor de vacanţă

Ei le-au dat, ei le-au luat. Guvernul vrea să interzică acordarea tichetelor cadou şi a celor de vacanţă

03 Apr 2009   •   13:26
Ei le-au dat, ei le-au luat. Guvernul vrea să interzică acordarea tichetelor cadou şi a celor de vacanţă
Sursa foto: tichet de vacanta

După ce Guvernul a introdus cu tam-tam tichetele de vacanţă, insistând pe avantajele pe care le prezintă acestea pentru ambele părţi, membrii Executivului vor să interzică aceste tichete, cel puţin până la sfârşitul lui 2009.

Guvernul va cere autorităţilor şi instituţiilor publice să nu mai acorde angajaţilor tichete cadou sau tichete de vacanţă, până la sfârşitul anului. Această interdicţie este inclusă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, potrivit Mediafax.

Instituţiile vizate sunt cele ale căror finanţare se face exclusiv de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetele fondurilor speciale, din venituri proprii şi subvenţii acordate de la buget sau integral din venituri proprii.

Decizia vine, după ce senatorii au adoptat în cursul săptămânii trecute, ordonanţa prin care sunt introduse tichetele de vacanţă. Acestea pot fi acordate de instituţiile bugetare şi au valori de la 10 la 50 de lei.

Liderii sindicali au caracterizat decizia guvernului ca ?lipsită de coerenţă? şi nedreaptă.

?Tichetele cadou şi cele de vacanţă trebuie acordate în continuare. Dacă această intenţie a Guvernului se adresează numai preşedinţilor de agenţii, cei din vârful piramidei, care oricum nu-şi fac concediul în România, suntem de acord, dar dacă se adresează tuturor salariaţilor, nu putem accepta? a spus Marius Petcu, preşedintele CNSLR Frăţia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern Ordonanta de Urgenta
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close