Antena 3 CNN Actualitate "Fără el, mama mea nu mai avea nicio şansă" | El este Marian, jandarmul care a salvat o bătrână dintr-un incendiu devastator în Vaslui

"Fără el, mama mea nu mai avea nicio şansă" | El este Marian, jandarmul care a salvat o bătrână dintr-un incendiu devastator în Vaslui

O bătrână de 84 de ani surprinsă de un incendiu devastator în Vaslui a primit o a doua șansă la viaţă datorită unui jandarm care, deşi se afla în timpul liber, a fost primul care a intervenit pentru a o salva.

"Fără el, mama mea nu mai avea nicio şansă" | El este Marian, jandarmul care a salvat o bătrână dintr-un incendiu devastator în Vaslui
Sursa foto: vremeanoua.ro
de Claudia Popovici    |    30 Aug 2023   •   22:47

S-a întâmplat ieri, 29 august 2023, când Marian Cuciureanu, subofițer în cadrul Jandarmeiei Vaslui, aflat în timpul liber, a observat un fum dens ieșind din acoperișul casei vecine, unde locuiește o femeie în vârstă de 84 de ani, care se deplasează doar cu ajutorul unui cadru.

Nu a stat pe gânduri şi a intervenit rapid. Când a deschis ușa casei, flăcările se extinseseră, iar un fum înecăcios a cuprins întreaga încăpere. Puțin mai în față, era femeia care încerca să iasă din încăpere cu ajutorul cadrului. Flăcările erau foarte aproape de ea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Imediat, Marian Cuciureanu a intrat în casă, a luat-o în brațe și a dus-o în curtea lui, acolo unde era în siguranță, alături de mama lui. Înainte de a se întoarce la casa în flăcări, Marian i-a spus mamei lui să sune la 112 pentru a chema ajutoare pentru că incendiul devenise din ce în ce mai amenințător.

Până la sosirea colegilor săi jandarmul şi-a continuat intervenţia şi a oprit alimentarea cu energie electrică și gazele apoi a încercat să stingă focul cu ajutorul unor găleți cu apă. În scurt timp, au sosit pompierii, care într-un final au reușit să stingă incendiul pornit se pare de la o candelă uitată aprinsă, notează vremeanouă.ro.

 „Dacă nu ați fi ajutat-o, mama mea nu ar fi avut nici o șansă să supraviețuiască”, au fost cuvintele fiicei femeii pe care Marian a reușit să o salveze din calea focului.

Marian Cuciureanu este subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și lucrează în Jandarmerie de 5 ani.

×
Subiecte în articol: jandarm incendiu misiune de salvare
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close