Antena 3 CNN Actualitate Electrocasnicele care consumă cel mai mult curent dacă nu sunt scoase din priză

Electrocasnicele care consumă cel mai mult curent dacă nu sunt scoase din priză

Facturile uriașe au dat bătăi de cap tuturor în ultima perioadă, așa că este importat să știm câteva trucuri prin care putem economisi câțiva bani.

Electrocasnicele care consumă cel mai mult curent dacă nu sunt scoase din priză
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    16 Noi 2022   •   12:00

Iată care sunt electrocasnicele care consumă cel mai mult curent electric dacă nu sunt scoase din priză.

Toți românii încearcă să economisească, mai ales că facturile din ce în ce mai mari la curentul electric au devenit o problemă pentru multe persoane.

Pentru a evita să scoateți din buzunar o sumă foarte mare pentru factura la curent, este important să sesizați care sunt electrocasnicele care consumă cea mai multă electricitate.

Electrocasnicele care consumă cel mai mult curent dacă nu sunt scoase din priză

Chiar dacă ați schimbat toate becurile din casă cu unele economice și încercați să nu țineți lumina aprinsă atunci când nu este nevoie, trebuie să știți și care sunt electrocasnicele pe care să le scoateți din priză pe timp de noapte, pentru a evita costurile suplimentare.

1. Aparatul de cafea

Chiar dacă folosiți sau nu constant aparatul de cafea, specialiștii recomandă să îl scoateți din priză după fiecare utilizare. Consumă mai mult curent decât v-ați aștepta.

2. Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase este extrem de utilă dacă vreți să economisiți timp, dar ea poate genera costuri mari la factura de electricitate dacă nu este scoasă din priză după ce ați folosit-o.

3. Mașina de spălat haine

La fel ca în cazul mașinii de spălat vase, aceasta aduce cu ea costuri suplimentare dacă nu este scoasă din priză atunci când nu o folosiți.

4. Prăjitorul de pâine

Pâinea prăjită este excelentă pentru micul dejun, dar ați face bine să scoateți din priză aparatul după ce l-ați utilizat.

5. Aerul condiționat

În perioada aceasta, aerul condiționat nu ne mai este de folos, așa că scoaterea lui din priză vă va ajuta să scoateți mai puțini bani din buzunar atunci când plătiți factura la curent.

6. Încărcătoarele

Contrar a ceea ce credeam noi, încărcătoarele tuturor gadget-urilor noastre, lăsate în priză, pot genera costuri suplimentare la electricitate. Pe lângă asta, ele reprezintă și un pericol foarte mare dacă sunt lăsate în priză non-stop.

×
Subiecte în articol: electrocasnice curent
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close