Antena 3 CNN Actualitate Efectele excesului alimentar asupra organismului. Ce nu trebuie să mâncăm de Sărbători ca să nu ne punem sănătatea în pericol

Efectele excesului alimentar asupra organismului. Ce nu trebuie să mâncăm de Sărbători ca să nu ne punem sănătatea în pericol

Mare atenție ce și cât mâncați zilele acestea! E important să știți că excesele vă pot duce la camera de gardă, lucru care nu și-l dorește nimeni mai ales acum în perioada în care ne aflăm.

Efectele excesului alimentar asupra organismului. Ce nu trebuie să mâncăm de Sărbători ca să nu ne punem sănătatea în pericol
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    23 Dec 2020   •   09:45

Chirurgul Ștefan Tucă a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” la ce să fim atenți și ce înseamnă de fapt o prevenție corectă astfel încât să nu ajungem la diferite crize de bilă sau la pancreatite.

Ce boli putem face din cauza excesului alimentar 

Românii fac excese de sărbători, lucru care poate precipita agravarea unor afecțiuni preexistente sau poate face în așa fel încât să apară unele noi și grave, cum ar fi pancreatita.

Pancreatita acută este inflamația pancreasului (și, uneori, a țesuturilor adiacente) cauzată de eliberarea enzimelor pancreatice active.

Potrivit chirurgului Ștefan Tucă, ar trebui să ne ferim de alimentele grase și de excesul de alcool. E indicat și să facem puțin sport în așa fel încât să evităm prezența la medic.

Excesul alimentar poate duce la colică biliară

Pancreatita, o afecțiune gravă, are simptome dure. Pacientul nu-și găsește locul, durerea lui nu poate fi calmată de medicația pe care o are acasă și e nevoie să se prezinte la medic. E o boală cu evoluție gravă, a mai spus medicul chirurug.

Mare atenție! E bine să fim precauți în ceea ce privește alimentația și excesul de alcool în perioada sărbătorilor.

Sfat de Sănătate. Cum putea trata criza de fiere acasă

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close