Antena 3 CNN Actualitate Există sau nu mormintele soţilor Ceauşescu?

Există sau nu mormintele soţilor Ceauşescu?



Există sau nu mormintele soţilor Ceauşescu?
21 Feb 2007   •   19:53

Procesul pentru deshumarea soţilor Ceauşescu nu are nicio finalitate. Judecătorii au cerut Administraţiei Cimitirelor să spună dacă mormintele soţilor Ceauşescu există. Aceasta este a patra cerere. Fiul cel mare al cuplului, Valentin, dar şi soţul Zoiei, Mircea Oprean, spun că Instanţa trage de timp ca ei să renunţe la proces. Administraţia Cimitirelor a comunicat miercuri Instanţei de judecată care analizează cererea de deshumare a lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu că nu deţine niciun document care să demonstreze că parcelele de pământ cu mormintele există. Nici hartă, nici plan topografic... nimic. Deşi mormântul unde se spune că se află trupului lui Nicolae Ceauşescu este situat pe aleea centrală a cimitirului Ghencea, OFICIAL, locul nu există.

Ca să obţină un document, Instanţa a amânat din nou judecarea şi a cerut Administraţiei Cimitirelor să facă ea o hartă şi să marcheze parcelele în litigiu. Continuarea procesului de deshumare a părinţilor a fost cerută cu limbă de moarte de Zoia Ceauşescu. În ultimii ani de viaţă, fiica dictatorului a vrut să demonstreze că justiţia nu a fost de partea familiei ei. A mers atât de departe, încât a cerut ea însăşi să fie arestată.

În cei 17 ani de la Revoluţie, procurorii au tot închis şi redeschis dosarul penal împotriva Zoiei şi a soţului ei, pentru subminarea puterii de stat şi alte infracţiuni grave. Toate aveau legătură cu activitatea soţilor Ceauşescu. De fiecare dată când i se închidea dosarul şi era declarata nevinovată, Zoia solicita bunurile confiscate. Acest lucru îi nemulţumea pe anchetatori, spun apropiaţi ai familiei, aşa că, pentru a stopa alte acţiuni în justiţie, îi redeschideau dosarul.

Sătulă de şicanările parchetului, Zoia le-a cerut procurorilor să fie arestată, până când se vor lămuri acuzaţiile. Cererea s-ar afla şi acum în arhiva Parchetului General, în dosarul care până la urmă a fost clasat.

Antena 3

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close