Antena 3 CNN Actualitate Femeia de 41 ani, din Olt, care a murit în ambulanţă, nu avea coronavirus. Soţul: „Mi-a dat-o ca pe un câine, într-un sac“

Femeia de 41 ani, din Olt, care a murit în ambulanţă, nu avea coronavirus. Soţul: „Mi-a dat-o ca pe un câine, într-un sac“

Direcţia de Sănătate Publică a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că femeia din Vădăstriţa, judeţul Olt, decedată la doar 41 ani, nu a murit din cauza COVID-19. Soţul spune că va depune plângere penală.

Femeia de 41 ani, din Olt, care a murit în ambulanţă, nu avea coronavirus. Soţul: „Mi-a dat-o ca pe un câine, într-un sac“
Sursa foto: sursa: Adevarul
15 Apr 2020   •   20:53

Femeia care a murit la 41 ani, în ambulanţă, pe drumul dintre două spitale, nu era infectată cu noul coronavirus. Informaţia a fost transmisă miercuri de DSP Olt, care a anunţat că rezultatul probelor prelevate în timpul necropsiei este negativ.

„Femeie, în vârsta de 41 ani, mediul rural, în data de 13.04.2020 solicită ambulanţa. În drum spre unitatea sanitara ( SJU Slatina ), dezvoltă stop cardiorespirator, este resuscitată, dar nu răspunde la manevrele de resuscitare. Deoarece decesul a survenit spontan şi cu cauze necunoscute s-a efectuat necropsia, în cadrul căreia s-au recoltat fragmente de tesuturi pentru cauze infectioase, fragmente de organe pentru examenul histopatologic, probe inclusiv pentru infectia cu noul coronavirus. Testul pentru infectia cu noul coronavirus a fost lucrat în cadrul laboratorului Institutului Cantacuzino Bucuresti, cu rezultat negativ“, a transmis DSP Olt, citat de Adevărul.

Marinel Petcuci, soţul femeii decedate, suspectează la mijloc este vorba de o infecţie care a apărut după operaţia făcută la Caracal. Bărbatul spune că la două săptămâni soţia a mers la control, dar că nici atunci după intervenţia propriu-zisă nu a primit tratament cu antibiotic.

Asta desi existau semnele unei infecţii. Sâmbătă, în ziua în care au chemat ambulanţa, soţiei sale I s-a făcut rău brusc.

Şi-a revenit şi ar fi cerut să nu sune la ambulanţă, pentru că „acum, cu Covidu’ ăsta, nu mă mai lasă ăştia“.

Femeia a murit în drum spre spitalul din Slatina, soţul ei aflând după ce a sunat la Urgenţe, să vadă cum se simte. După necropsie au aflat însă că nu o pot înmormânta după ritualul obişnuit, pentru că s-au recoltat şi probe pentru noul coronavirus.

„Cu slujbă a fost, dar mi-a dat-o ca p-un câine, într-un sac, băgată... Am zis – domne, luaţi ţoale şi-o-mbrăcaţi, nu umblăm, cum ziceţi dumneavoastră, la sicriu. Şi mi-a zis doctorul că dacă vreau aşa sau nu mi-o mai dă. Şi mi-au dat-o dezbărcată-n sac.

M-a distrus! Am fost noi, ai casei, sicriul astupat, n-a umblat nimeni la el, că mi-a fost frică, nu de Covid, fi-v-ar covid-ul al naibii, că n-avea ea de unde, n-a stat decât în casă de la operaţie, dar m-am gândit să nu-mi dea vreo amendă sau, mai ştii ce...“, a mai spus bărbatul.

Marinel Petcuci afirmă că va contacta un avocat şi va depune o plângere penală.

 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close