Antena 3 CNN Actualitate Femeile însărcinate, risc crescut de a face complicații dacă se infectează cu COVID-19. Avertismentul specialiștilor!

Femeile însărcinate, risc crescut de a face complicații dacă se infectează cu COVID-19. Avertismentul specialiștilor!

Femeile însărcinate prezintă un risc crescut de a face complicații grave dacă se infectează cu coronavirus, a transmis medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș.

Femeile însărcinate, risc crescut de a face complicații dacă se infectează cu COVID-19. Avertismentul specialiștilor!
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Simion    |    09 Aug 2020   •   18:21

Declarațiile medicului vin la scurt timp ce Camelia, o tânără de 33 de ani, însărcinată în 25 de săptămâni, a murit din cauza infecției cu coronavirus. Tânăra a ajuns la spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia în stare gravă de la Spitalul din Târgu Mureş. Virusul i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatica şi insuficienţă respiratorie acută, iar medicii nu au mai putut să o salveze.

Medicul-şef de la ATI a explicat că, în cazul gravidelor, infecţia cu SARS-CoV-2 este şi mai periculoasă, pentru că ele sunt mai predispuse la a face tromboze. Asta înseamnă că se pot forma cheaguri de sânge care pot migra către zone vitale ale organismului.

Recomandări pentru femeile însărcinate

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, din Capitală, întăreşte această idee, şi spune că gravidele trebuie monitorizate atent, pentru că, în cazul lor boala poate da complicaţii grave într-un timp scurt.

„În timpul sarcinii, cu siguranţă avem modificări ale coagulării, şi atunci sunt două mecanisme. Pe de o parte este acţiunea virusului care de asemenea determină modificări aşa cum bine ştim la nivelul coagulării, şi vine şi sarcina.

Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul initial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze din păcate într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmmplat aici.

Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redusă”, a transmis dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close