Antena 3 CNN Actualitate Fenomenul care-i îngrozește pe experții în aviație. Ce se întâmplă pe al doilea cel mai aglomerat aeroport din Caraibe

Fenomenul care-i îngrozește pe experții în aviație. Ce se întâmplă pe al doilea cel mai aglomerat aeroport din Caraibe

Fenomenul care-i îngrozește pe experții în aviație. Ce se întâmplă pe al doilea cel mai aglomerat aeroport din Caraibe
Sursa foto: Foto: google map/businessinsider.com
17 Mai 2016   •   21:21

Distracție periculoasă pentru turiștii care vizitează insula Saint Martin din Marea Caraibilor.

Zeci de oameni în căutare de adrenalină se lipesc de gardul care îngrădește aeroportul de pe insulă pentru a experimenta ”surf-ul la gard”, așa cum este numit de unii internauți. De fapt, este vorba de jet blast-ul avioanelor care se desprind de pe pistă într-un zgomot de motoare infernal, scrie Business Insider.

Deși distracția este una deosebit de periculoasă, căci particulele de nisip și chiar pietricelele aflate pe șosea devin adevărate proiectile pentru cei care stau agățați în spatele aeronavelor, sunt baruri care chiar oferă turiștilor programul de zbor al aeronavelor care operează pe aeroport.
 
"Este un truc prostesc și nu putem face nimic în privința asta", a declarat un pilot al companiei American Airlines.

Aeroportul Internaţional Prinţesa Juliana, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Caraibe, este renumit pentru pista sa scurtă folosită atât pentru decolări cât și pentru aterizări.

Pista abia le ajunge aeronavelor masive pentru a ateriza, fiind încadrată de un lanț de munți și populara plajă Maho Beach. Prin urmare, toate avioanele care se apropie de insulă trebuie să zboare extrem de jos, pe deasupra capetelor turiștilor, pentru a ateriza în siguranță.

×
Subiecte în articol: avioane
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close