Antena 3 CNN Actualitate Fetiţa de şase ani de la Braşov a murit din cauza unor chisturi hepatice. Părinţii acuză medicii

Fetiţa de şase ani de la Braşov a murit din cauza unor chisturi hepatice. Părinţii acuză medicii

Fetiţa de şase ani de la Braşov a murit din cauza unor chisturi hepatice. Părinţii acuză medicii
Sursa foto: brasov
03 Aug 2009   •   17:14

Rudele fetiţei de şase ani care a murit la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost externată din Spitalul de Pediatrie din Braşov au depus reclamaţie la Colegiul Medicilor împotriva chirurgului care ar fi trebuit să o opereze. Copilul era bolnav de ficat şi a fost luat acasă, la scurt timp înainte de a muri.

În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că moartea copilului a survenit în urma ruperii unuia dintre cele două chisturi hidatice hepatice pe care le avea, boala fiind veche de cel puţin doi ani.

?Este o boală frecventă care avansează relativ lent. După cum arătau leziunile, boala era de cel puţin doi ani. Unul dintre chisturi s-a rupt şi s-a produs o reacţie alergică cu un edem laringian masiv care a dus la stop respirator. Copilul a fost adus la medic într-o stare avansată a bolii? au declarat aceştia presei.

Părinţii fetei sunt convinşi însă că fetiţa a făcut o alergie la unul dintre medicamentele care i-au fost prescrise de medici. Ei au depus reclamaţie la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.

Fetiţa, în vârstă de 6 ani suferea de o afecţiune a ficatului. A fost internată cu o săptămână în urmă la Spitalul de Pediatrie Braşov. Operaţia a fost iniţial programată joi, însă a fost amânată şi fata a fost lăsată să plece acasă. I s-au prescris medicamente şi trebuia să se întoarcă la spital duminică. Sâmbătă dimineaţă, s-a simţit foarte rău şi a murit înainte ca părinţii să ajungă cu ea la spital.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fetita Brașov
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close