Antena 3 CNN Actualitate Fiul unei foste deputate PRM, ridicat de DIICOT pentru fraudă cu carduri bancare

Fiul unei foste deputate PRM, ridicat de DIICOT pentru fraudă cu carduri bancare

Fiul unei foste deputate PRM, ridicat de DIICOT pentru fraudă cu carduri bancare
Sursa foto: Foto: gawker.com
de M.Z.    |    16 Ian 2012   •   12:56

Fiul fostei deputate PRM Olguţa Cocrea a fost ridicat, luni, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Teriorism (DIICOT), pentru fraudă prin carduri false, el fiind implicat în extrageri de peste 500.000 de euro.

George Cocrea (fiul deputatei de Bacău în perioada 2004-2008, care a trecut la independenţi în 2005-n.r.) a fost luat de anchetatori pentru a fi audiat în legătură cu implicarea sa într-o fraudă cu carduri în Olanda, informează Mediafax.

DIICOT monitorizează de mai mult timp un grup din care ar face parte şi Cocrea, reţea care copia datele titularilor de conturi de card şi falsificau instrumente de plată electronică, apoi se făceau retrageri frauduloase din Republica Dominicană.

Luni, DIICOT Bacău face 14 percheziţii domiciliare în Bacău, Neamţ, Vâlcea, Suceava, Harghita şi Bucureşti, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice - deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

"Membrii grupării acţionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizată fiind skimmingul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card şi falsificarea instrumentelor de plată electronică. Învinuiţii efectuau apoi retrageri frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane", precizează DIICOT.

La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Bacău vor fi audiate 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de ordinul milioanelor de de euro. Spre exemplu, numai în perioada august-octombrie 2011 a fost retrasă suma de 500.000 de euro.

×
Subiecte în articol: frauda carduri bancare milioane de euro
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close