Antena 3 CNN Actualitate Floricel Achim şi Marinov Zikolov vor fi judecaţi în stare de arest

Floricel Achim şi Marinov Zikolov vor fi judecaţi în stare de arest

Floricel Achim şi Marinov Zikolov vor fi judecaţi în stare de arest
Sursa foto: Spioni
28 Mar 2009   •   14:00

Plutonierul Floricel Achim şi bulgarul Marinov Zikolov vor fi cercetaţi în stare de arest, în dosarul furtului de informaţii secrete, de la Ministerul Apărării. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea celor doi de a fi cercetaţi în libertate. Principalele argumente ale procurorilor au fost gravitatea faptelor şi faptul că, dacă ar fi puşi în libertate, ar putea împiedica bunul mers al anchetei.

Şedinţa de sâmbătă s-a desfăşurat cu uşile închise. Marinov Zikolov şi subofiţerul român Floricel Achim au fost arestaţi pentru spionaj şi trădare. Cei doi sunt acuzaţi că au manipulat informaţii de natură să pună în pericol siguranţa naţională.

Scandalul a izbucnit pe 28 februarie, când Floricel Achim şi Marinov Zikolov au fost arestaţi pentru trădare prin transmitere de secrete şi spionaj. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2002-2007, subofiţerul MApN Achim Floricel a furat informaţii despre sisteme de comunicaţii militare, frecvenţe radar sau hărţi standard NATO din calculatoarele unităţii militare unde lucra. Copia fişierele pe un memory stick pe care apoi îl preda bulgarului, în schimbul unor sume de bani. Se pare că, ulterior, informaţiile ajungeau în Ucraina.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tradare
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close