Antena 3 CNN Actualitate Focar de gripă porcină la Sinaia. 40 de turişti, infectaţi cu A H1N1

Focar de gripă porcină la Sinaia. 40 de turişti, infectaţi cu A H1N1

Focar de gripă porcină la Sinaia. 40 de turişti, infectaţi cu A H1N1
Sursa foto: Gripa porcina
01 Noi 2009   •   18:10

40 de cazuri de infectare cu gripă nouă la Sinaia. Este vorba despre turiştii, atât români cât şi de alte naţionalităţi, cazaţi la Hotel Sinaia, unitate care a fost închisă 48 de ore pentru dezinfecţie. Toţi cei 40 de bolnavi sunt în curs de izolare în secţiile de boli infecţioase.

Un nou caz de gripă porcină a fost confirmat şi la Piteşti. Este vorba despre un adolescent de 15 ani, întors de curând dintr-o excursie în Israel. El a fost dus la spital imediat ce s-a simţit rău, dar mama lui nu a vrut să-l lase internat şi l-a luat acasă pe propria răspundere. Acum, după ce s-a confirmat că este infectat cu virusului AH1N1, adolescentul va fi adus la spital pentru a fi ţinut sub observaţie. De asemenea, toate persoanele care au intrat în contact cu el vor fi supravegheate.

De la debutul celui de-al doilea val de gripă cu A H1N1 au fost raportate îmbolnăviri la Iaşi, Bucureşti, Suceava, Sibiu, Bihor, Dolj şi Prahova. Ministerul Sănătăţii vrea să cumpere în regim de urgenţă un milion cincisute de mii de doze de vaccin pentru gripa nouă, pe care le aşteaptă până la 15 noiembrie.



Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close