Antena 3 CNN Actualitate Forţele de securitate au ucis cel puţin 13 deţinuţi într-o revoltă la o închisoare

Forţele de securitate au ucis cel puţin 13 deţinuţi într-o revoltă la o închisoare

Forţele de securitate au ucis cel puţin 13 deţinuţi într-o revoltă la o închisoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Noi 2018   •   12:18

Forţele de securitate tadjice au ucis cel puţin 13 deţinuţi la o închisoare de înaltă securitate în oraşul Khujand din nordul ţării, unde a izbucnit o revoltă miercuri noapte, au anunţat joi trei surse de securitate, informează Reuters. 

Autorităţile locale au confirmat că a avut loc o revoltă în închisoare, dar nu au oferit alte informaţii. Khujand se află la aproximativ 300 km nord de capitala Tadjikistanului, Duşanbe. 

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului de Interne care nu a fost autorizat să comenteze în mod public, revolta a început când un deţinut considerat de autorităţi ca membru al grupării militante Stat Islamic a atacat un gardian al închisorii. 

Închisoarea a chemat forţele de securitate să pună capăt revoltei, care acum s-a încheiat, a declarat un ofiţer de securitate sub condiţia anonimatului. 

Tadjikistan, o ţară săracă din Asia Centrală, anunţă în mod obişnuit detenţii şi condamnări ale militanţilor islamişti. În iulie, Statul Islamic şi-a asumat responsabilitatea pentru un atac în care au fost ucişi patru turişti occidentali în Tadjikistan.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close