Antena 3 CNN Actualitate Fost procuror militar, care a instrumentat Dosarul Mineriadei: ”Pentru acest tip de infracțiune, Ion Iliescu riscă închisoare pe viață ”

Fost procuror militar, care a instrumentat Dosarul Mineriadei: ”Pentru acest tip de infracțiune, Ion Iliescu riscă închisoare pe viață ”

 Fost procuror militar, care a instrumentat Dosarul Mineriadei: ”Pentru acest tip de infracțiune, Ion Iliescu riscă închisoare pe viață ”
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Dec 2016   •   15:38

Procurorii militari au decis, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii, faţă de fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990".

De asemenea, au fost puşi sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al guvernului interimar al României; Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale; general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

Intrat în direct la Antena 3, procurorul militar Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarul Mineriadei, a declarat:  ”Acuzațiile sunt corecte, soluții de neîncepere a urmăririi penale s-au mai dat în istoria acestui dosar, în 1995, si apoi redeschis pe același motiv. În anul 2000 de asemenea a fost redeschis si apoi închis de Parchetul de pe langă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este a treia oară când se redeschide acest dosar pentru crime împotriva umanității. Victimele căzute în timpul Mineriadei sunt victime căzute sub puterea adversarului politic. (…)Pentru acest tip de infracțiune se dă închisoare pe viață”.

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close