Antena 3 CNN Actualitate Gafă uriaşă a autorităţilor. Ce se construia la numai 2 kilometri de baza militară de la Deveselu

Gafă uriaşă a autorităţilor. Ce se construia la numai 2 kilometri de baza militară de la Deveselu

Gafă uriaşă a autorităţilor. Ce se construia la numai 2 kilometri de baza militară de la Deveselu
Sursa foto: Foto: Karina Knapek/Intact Images
24 Mai 2016   •   15:16

Construcția penitenciarului din Caracal, ce trebuia să fie demarată în acest an, a fost stopată după ce s-a descoperit că închisoarea urma să fie ridicată la doar doi kilometri de baza Deveselu, încălcând astfel zona de securitate a unității militare, a declarat ministrul Justiției, potrivit reporterntv.ro.

Construcția penitenciarului de la marginea orașului Caracal, ce urma să se întindă pe aproape 27 de hectare, a fost stopată, deși trebuia să fie demarată anul acesta, după ce s-a descoperit că ar fi ajuns la doar doi kilometri de baza militară Deveselu, încălcând astfel zona de securitate a unității, a declarat ministrul Raluca Prună într-o întâlnire cu jurnaliștii.

O explicație ar fi că la Deveselu se stipulează clar că pe o rază de cinci kilometri nu se poate construi nimic, acesta fiind stabilit ca perimetru de siguranță.

Proiectul a primit astfel aviz negativ, în urma cerereii ministrului Raluca Prună iar acum se caută o altă locație.

Penitenciarul de la marginea orașului Caracal ar fi trebuit să aibă, conform datelor inițiale, o capacitate de 1.000 de locuri.

În martie 2015, Guvernul Ponta a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Justiției pe anul 2015 cu 2 milioane de lei, pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară. Un milion de lei din această suma a fost distribuit pentru studii de prefezabilitate în cazul penitenciarului de la Caracal și a unei alte noi închisori ,lângă localitatea Berceni din județul Prahova.

În octombrie 2015, oficialii din Carcal anunțau că ridicarea noului penitenciar ar putea duce la crearea a 500 de locuri de muncă.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close