Antena 3 CNN Actualitate GDS renunță la intenția de a-l mai premia public pe Augustin Lazăr

GDS renunță la intenția de a-l mai premia public pe Augustin Lazăr

GDS renunță la intenția de a-l mai premia public pe Augustin Lazăr
16 Apr 2019   •   17:12

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a anulat evenimentul programat miercuri şi renunţă la intenţia de a-l premia public pe Augustin Lazăr.Dar nu și la a-i acorda acestuia premiul.

"Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat cunoștință de mesajul public prin care Procurorul General al României, Augustin Lazăr, anunță că transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip și tuturor luptătorilor anticomuniști care au făcut cu putință ca astăzi să trăim într-o țară democratică.

Premiul va fi trimis domnului Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat. În aceste condiții, de comun acord, decernarea premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată", se arat într-un comunicat de presă al GDS.

Anunțul GDS apare în contextul în care Augustin Lazăr a anunțat marți că își cedează premiul pe 2018 lui Iulius Filip, adică culmea luptătorului anti-comunist căruia îi refuzase liberarea din închisoare în vremea regimului comunist.

Tot marți, fostul șef al DNA, Daniel Morar, a anunțat că renunță la premiul GDS pe 2011 în semn de protest pentru atribuirea acestuia și lui Augustin Lazăr.


Citește și: Fostul șef al DNA, Daniel Morar, renunță la premiul GDS, după ce Augustin Lazăr a primit aceeași distincție. Critici dure la adresa lui Lazăr

În momentul în care îi dai un premiu lui Augustin Lazăr, în acel moment anulezi GDS, la fel cum a făcut-o Societatea Timişoara. GDS este un reper anticomunist, aşa cum era şi Societatea Timișoara. Acum, mă rog, e un sistem, o conducere. Dar peste 2 ani, peste 5 ani, se vor mai schimba lucrurile. Aţi văzut că s-au schimbat şi în România. Această pată neagră ar fi rămas pe istoria GDS. Totuşi, cu 24 de ore înainte, se opreşte şi spune NU. Nu poţi să-i dai premiul unui om care poate nu a fost torţionar, dar a fost sluga credincioasă a sistemului comunist, în cea mai cumplită zonă a sa, aceasta a deţinuţilor politici. Trebuie salutat gestul GDS", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close