Antena 3 CNN Actualitate Generalii MApN îşi iau case ieftin şi ilegal

Generalii MApN îşi iau case ieftin şi ilegal

Generalii MApN îşi iau case ieftin şi ilegal
19 Feb 2007   •   23:40

Mai mulţi foşti sau actuali oficiali, din conducerea Ministerului Apărării Naţionale, şi-au cumpărat locuinţele de serviciu, în condiţiile în care deţineau deja alte case. Jurnaliştii de la ?Cotidianul? susţin că locuinţele, situate în centrul Bucureştiului, au fost cumpărate de ofiţerii MApN la preţuri mult mai mici decât valoarea reală.

Consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Sergiu Medar, secretarul de stat Corneliu Dobriţoiu şi directorul adjunct al Statului Major General, Ştefan Oprea, sunt doar câteva dintre numele implicate în această afacere, scriu jurnaliştii de la ?Cotidianul?, care susţin că ofiţerii MAPN au încălcat legea când au cumpărat apartamentele de serviciu.

Actul normativ spune clar, şi în forma iniţială, şi în cea modificată anul trecut, că militarii nu au voie sa deţină alte locuinţe în proprietate, ei sau rudele de gradul I. Declaraţiile de avere ale generalilor sunt pline însă de case de vacanţă şi apartamente. De exemplu, consilierul prezidenţial, Sergiu Medar a cumpărat în 2005 apartamentul de serviciu de peste 100 de metri pătraţi cu mai puţin de 30.000 de euro. Asta în condiţiile în care, conform declaraţiei de avere, Medar mai deţine două case de vacanţă.

Secretarul de stat MApN, Corneliu Dobriţoiu a achiziţionat apartamentul de serviciu în acelaşi bloc cu Sergiu Medar. Dobriţoiu deţine însă din 2004 o casă de vacanţă, bijuterii de 20.000 de euro si active financiare de 50.000 de euro.

Iar seria ofiţerilor de rang înalt MApN care au cumpărat locuinţele de serviciu poate continua. Apartamentele cumpărate de ofiţerii MApN sunt situate numai în blocuri noi din zona centrală a Capitalei. Experţii imobiliari citaţi de ?Cotidianul? susţin că, dacă ofiţerii MApN ar fi cumpărat apartamentele de pe piaţa liberă costul acestora ar fi fost de cel puţin 5 ori mai mare.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close