Antena 3 CNN Actualitate Anchete de amploare în Germania! 64 de angajaţi ai forţelor armate, suspectaţi că ar fi extremişti islamişti

Anchete de amploare în Germania! 64 de angajaţi ai forţelor armate, suspectaţi că ar fi extremişti islamişti

Anchete de amploare în Germania! 64 de angajaţi ai forţelor armate, suspectaţi că ar fi extremişti islamişti
Sursa foto: Foto: pixabay.com
31 Aug 2016   •   17:09

Agenţia militară de contrainformaţii din Germania investighează 64 de indivizi care lucrează pentru forţele armate suspectaţi că ar fi 'extremişti islamişti', a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de Reuters.

Printre cei 64 de suspecţi se află atât personal civil, cât şi militari, a adăugat el. Indivizii consideraţi a fi 'extremişti islamişti' nu pot lucra pentru armata germană, notează DPA.

Între 2007 şi 2016, 30 de 'extremişti islamişti' au mers în Siria şi Irak după ce au fost angajaţi ai forţelor armate, a spus purtătorul de cuvânt.

Nu mai puţin de 19 persoane au fost lăsate la vatră din forţele militare sub acuzaţia că ar fi 'extremişti islamişti' în această perioadă.

Germania a fost zguduită de o serie de atacuri violente asupra civililor, dintre care două au fost revendicate de Stat Islamic.

Agenţia militară de contrainformaţii poate efectua în prezent verificări numai în cazul celor care lucrează pentru forţele armate. Guvernul a aprobat însă miercuri o propunere care va permite schimbarea legii în sensul efectuării de verificări şi în cazul celor care doresc să se angajeze în forţele armate germane.

Ziarul Welt am Sonntag scrie că un draft de document justifică aceste modificări prin faptul că există indicii că islamiştii încearcă să intre în armată pentru instruire. În Germania, armata are nu mai puţin de 250.000 de angajaţi.

 

×
Parteneri
Supraimpozitare pentru românii care fac bani din chirii sau arende
x close