Antena 3 CNN Actualitate "Greii" care conduc afaceri de milioane în marile oraşe din România. Procurorii DNA sunt pe urmele lor

"Greii" care conduc afaceri de milioane în marile oraşe din România. Procurorii DNA sunt pe urmele lor

"Greii" care conduc afaceri de milioane în marile oraşe din România. Procurorii DNA sunt pe urmele lor
de O.P.    |    12 Feb 2014   •   06:00

 Mircea Cosma şi fiul său sunt doar ultimii în ceea ce pare un asalt al procurorilor la adresa greilor care conduc oraşe sau judeţe importante.
În ultima lună, cel puţin patru nume sonore au fost luate la bani mărunţi de DNA. Cu toţii sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Ultimul pe lista procurorilor este Mircea Cosma. Aflat la al treilea mandat în fruntea judeţului, Cosma a fost acuzat în mai multe rânduri că face legea în Prahova, în beneficiul familiei sale. Procurorii îl acuză de învârteli cu licitaţiile făcute de instituţia pe care o conduce, ocazie cu care în conturile sale şi ale apropiaţilor ar fi intrat aproape un milion de euro 

Afacerile ar fi fost făcute prin intermediul fiului său, Vlad Cosma, acum deputat. Funcţia îl face să fie deocamdată la adăpost de dorinţa procurorilor de a îl vedea după gratii. Pentru că eventuala sa arestare trebuie să aibă avizul parlamentului.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost pus sub urmărire penală pe 5 februarie pentru că nu a predat două terenuri, iar primăria a fost obligată să plătească proprietarului despăgubiri de peste o sută şaizeci de mii de lei. De asemenea, procurorii spun că în schimbul unui teren de 50 de mp, pe care trebuia să îl restituie, Radu Mazăre a dat un teren de 600 de mp, în valoare de 30 de mii de euro. 

Vărul lui Mazăre, Nicuşor Constantinescu, a fost şi el în urmă cu câteva zile în centrul unui scandal uriaş, când a fost luat pe sus de DNA din faţa Consiliului judeţean pe care în conduce.

×
Subiecte în articol: baroni locali
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close