Antena 3 CNN Actualitate Grevă la complexele Rovinari şi Turceni

Grevă la complexele Rovinari şi Turceni

Grevă la complexele Rovinari şi Turceni
22 Mai 2007   •   20:37

Sindicaliştii de la complexele energetice Rovinari şi Turceni vor intra în grevă generală, miercuri, de la ora 7.00, cerând, în primul rând, stoparea trecerii celor două unităţi în subordinea AVAS, Federaţia Naţională Mine-Energie anunţând că la acţiune vor participa aproximativ 15.000 de salariaţi, potrivit Mediafax. Din câte se pare, nici negocierile cu Ministerul Economiei şi Finanţelor, AVAS şi conducerile administrative ale societăţilor, şi nici greva de avertisment a sindicatelor din 2 mai nu au dus la rezolvări pozitive.

Potrivit proiectului de strategie energetică elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor, complexurile energetice vor fi privatizate până la sfârşitul anului 2008, investitorii privaţi fiind obligaţi să asigure continuarea activităţii, cu respectarea normelor de mediu. Complexurile energetice Turceni, Craiova şi Rovinari au fost transferate de la fostul minister al Economiei şi Comerţului în portofoliul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, pentru privatizare.

Cele trei complexuri sunt companii energetice integrate, care asigură 30% din producţia naţională de electricitate, având în componenţă unităţi de extracţie a cărbunelui şi centrale termoelectrice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close